ZadarZADAR Sport

Nazor: Izgubili smo zlato za milimetar

Nakon produžetka (67:67) Hrvatska je stigla do svjetskog srebra. Umor je učinio svoje i izabranici Antre Nazora poraženi su u finalu Svjetskog prvenstva 79:71. No, veseli ono što smo vidjeli na terenu – fenomenalnu Hrvatsku! Pokazali smo da se možemo nositi s Amerikancima i ovo je rezultat koji treba pamtiti.

Ante Nazor (Foto: Zadarski list)
Ante Nazor (Foto: Zadarski list)

Ante Nazor:

Nekako je osjećaj – ne kao da smo osvojili srebro nego kao da smo izgubili zlato. Milimetar nas je dijelio od toga. Čestitam Amerikancima. Imali su više koncentracije kada je trebalo. Došli smo u produžetak gdje su oni dominirali i samouvjereno pobijedili. Čestitam i svojim momcima, ne samo na ovoj utakmici nego na cijelom turniru.

Na pitanje u kakvom su stanju momci nakon teške finalne utakmice Nazor odgovara: „Malo su u depresiji, ali dignut ćemo se mi.

Možemo biti ponosni ne samo na ovo, nego na sve što smo napravili proteklih godina. S ovim turnirom meni završava jedan dvoolimpijski ciklus od osam godina. Imali smo sjajne uspjehe. Jako smo talentirani i mislim da će ova generacija kvalitetnozamijeniti u igrače u seniorima i vratiti košarku tamo gdje joj je mjesto.





Related Articles

Back to top button