ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Nazor: Da smo pobijedili, ne bi bilo nezasluženo

Ante Nazor
Ante Nazor

Nekoliko detalja treba izdvojiti iz dramatične završnice dvoboja Krke i Zadra, u kojemu je sastav iz Novog Mesta došao do vrijedne pobjede protiv izravnog konkurenta u utrci za Eurokup. Prvo, pobjednički koš Malcoma Armsteada. Marko Ramljak čuvao je Amerikanca gotovo na centru, ali ovaj ga je fintom izbacio tek toliko da mu ostane dovoljno prostora da sa gotovo deset metara uputi šut. I pogodi za konačnih 83:80, jer Zadrani u posljednju sekundu i pol, unatoč time-outu, nisu uspjeli ništa napraviti. Bio je to NBA-ovski koš za pobjedu Krkinog playmakera, protiv kojega se teško moglo nešto napraviti. No, važan detalj dogodio još i prije nego li su Armstead i Širko razmijenili trice za 80:80. Naime, minutu prije kraja, pri rezultatu 75:75, Ramljak i Armstead zaletili su se po jednu loptu, do koje je prije došao igrač Zadra. No, nakon njihova sudara, suci su dosudili prekršaj za domaće i dva slobodna bacanja za Amerikanca. Zabio je oba pa iako je odmah zatim Sobin to “poništio” za 79:79, pitanje je kako bi se završnica odvijala da je u nju Zadar ušao s prednošću. Ante Nazor, međutim, o tome nije htio govoriti.

– Nisam komentirao suđenje ni nakon Cedevite pa neću ni sada. Dovoljno je pogledati prva tri prekršaja Sobina, a i ta situacija s Ramljakom je bila poprilično jasna – bocnuo je Nazor, koji je ipak više htio govoriti o greškama svoje momčadi

– U dva navrata na +10 nismo bili pravi ni u napadu ni u obrani i to se ne smije događati. Tako je bilo i na +19 protiv Cedevite. U tim situacijama jednostavno moramo poštivati sistem i zadržati čvrstinu obrane. I u Novom Mestu smo primili neke lagane poene baš zato što nismo poštivali sistem kako smo trebali. A najviše bodu u oko dva time-outa, kada smo sve rekli i nacrtali pa to nismo napravili. Ali to je normalno za mladu momčadi.

Zadar je poveo dvocifrenom razlikom već u prvoj četvrtini, a nakon povratka Slovenaca i petnaestak minuta u egalu, u 31. minuti ponovno je došao do +10 (55:65). No, Krka se (pre)brzo vratila i Nazor je na kraju morao utvrditi.

– Čestitam Krki na zasluženoj pobjedi, iako, da smo mi pobijedili, ne bi bilo nezasluženo. Ostaje žal što u završnici utakmice nismo dobro iskoristili dva time-outa, gdje nam je protivnik razbio kretanje i naši igrači nisu mogli ispoštovati sistem do kraja. Tako je bilo i u posljednjoj akciji, kada smo pripremili specijal za tri poena.





Related Articles

Back to top button