ZadarZadne-Izdvojeno

Nastavlja se prosvjed radnika Nauta Lamjane

Foto Antena Zadar (www.antenazadar.hr)
Foto Antena Zadar (www.antenazadar.hr)

Ured SSSH Zadarske županije i podružnica SMH – Industrijski sindikat TD Nauta Lamjana d.d. u stečaju sutra će ispred Doma sindikata u Zadru, započeti s novim prosvjednim skupom radnika TD Naute Lamjane.

Sindikalni predstavnici govorit će o trenutnoj situaciji u Remontnom brodogradilištu Nauta Lamjana, o daljnjim aktivnostima i radnjama radi očuvanja tog ugljanskog škvera, i povratka ostalih radnika na posao, te o istrazi i procesuiranju gospodarsko-pravosudnog kriminala u Nauti Lamjani po kaznim prijavama predstavnika sindikata.

Bit će riječi i o postupanju DORH-a po kaznenim prijavama koje su predstavnici sindikata podnijeli o istrazi i procesuiranju gospodarskog kriminala u Nauti Lamjani.

Bit će govora i o zahtjevu predstavnika sindikata prema Vladi RH i resornom Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture da se aktivnije uključe u očuvanje tog Remontnog brodogradilišta i radnih mjesta, jer je „Nauta Lamjana” – ugljanski „škver” tvrtka od posebnog značaja za RH, jer je jedino brodogradilište u Hrvatskoj koje je namijenjeno za remont ribarskih brodova, malih brodova i naftnih platformi i ima prostora i mogućnosti za zapošljavanje još mnogo radnika i kooperanata.





Related Articles

Back to top button