112ZadarZadne-Izdvojeno

Nakon svađe muškarac zatukao suprugu i prijavio se policiji

policija5Stravičan zločin sinoć je nešto prije 19 sati potresao Voštarnicu, 62-godišnji M. Z. u stanu je nakon svađe ubio 10 godina mlađu suprugu Anu.

Nakon toga je oko 19 sati ušetao u sjedište zadarske policije, koje se nalazi nekoliko stotina metara dalje od mjesta događaja i priznao što je uradio. Zločin se dogodio u stanu u Ulici Josipa bana Jelačića na broju 13, a prema informacijama koje smo saznali radilo se o bračnom paru koji nije bio poznat po ekscesima.

Slučaj je policija proslijedila Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, a očevid je obavio državni odvjetnik Ivan Galović.

– Nakon što se muškarac sam prijavio u policijsku postaju obavljen je očevid kojim je utvrđeno da je žena ubijena, a na njenom tijelu vidljive su ozljede glave. Obdukcija je danas, a nakon toga bit će poznato više o mehanizmu nastanka ozljeda, kazao nam je Galović dodajući kako će muškarac najvjerojatnije biti optužen za teško ubojstvo, a element za tu optužbu je okrutnost.

Saznali smo kako žena nije ubijena vatrenim ili hladnim oružjem, u pitanju bi moglo biti oruđe koje nije pronađeno, no kako nam je rekao Ivan Galović detalji o tome će se znati nakon današnje obdukcije.

Susjedi ubijenog para kazali su kako je ubijena žena, neposredno prije ubojstva, s balkona stana na drugom katu pozivala upomoć, a prije toga u stanu se čula i svađa. Nitko od susjeda nije pozvao policiju unatoč pozivima upomoć, a nesreća je možda i mogla biti spriječena. Par je u stanu živio sam, a roditelji su dvoje odrasle djece.





Related Articles

Back to top button