VijestiZadne-Izdvojeno

NAKON POLITIČKOG DOŠAO I POSLOVNI KRAJ Građevinsko carstvo Čačića ‘Coning’ pokrenuo predstečajnu nagodbu

indexTvrtku Coning osnovao je bivši prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić , koji je bio i jedan od suvlasnika do svog ulaska u politiku, a važnu ulogu u tvrtki danas ima njegova supruga koja je jedna od članica Uprave.
Teški problemi

Coning se dulje vrijeme hrva s financijskim problemima koji su počeli prije nekoliko godina , kada je cijelo gospodarstvo, a posebno građevinski sektor, zahvatila gospodarska kriza. U premošćivanju tih financijskih problema nije pomogao ni kredit u iznosu od četiri milijuna kuna, koji je Coning dobio po povlaštenoj kamati 2011. godine.Dogovor s vjerovnicima

Ti financijski problemi kulminirali su prošle godine, a danas radnicima Coninga plaće kasne već pet mjeseci i računi većine tvrtke unutar grupacije mjesecima su u blokadi.

Uprava tvrtke zato je bila prisiljena pokrenuti postupak predstečajne nagodbe u sklopu kojeg će pokušati s vjerovnicima dogovoriti plan restrukturiranja te reprogram ili otpis dugova, čak i pod cijenu da vjerovnici uđu u vlasništvo tvrtke.





Related Articles

Back to top button