ZadarZadne-Izdvojeno

Najveći HDZ-ovac među umirovljenicima Duško Vuković podržao SDP-ovu koaliciju

imageU Muzeju antičkog stakla danas je održan predizborni skup Hrvatske stranke umirovljenika za EU parlament. Predsjednik stranke Silvano Hrelja pozvao je sve građane Hrvatske da izađu na ove značajne izbore.

‘Nemamo se više što skrivati. Jednom su izbori bili kada nismo bili članovi Europske unije. Danas jesmo. Svaki naš problem je i njihov problem i obrnuto. Trebamo prestati s izolacijom. Moramo se uključiti u sve tijekove EU. To je naša šira domovina i mi je tako moramo početi doživljavati. Nije lako preko noći, ali to je tako’, kazao je Hrelja.

Na skupu je predstavljena kandidatkinja HSU-a koja je našla svoje mjesto na listi Kukuriku koalicije Višnja Fortuna. Ona je uvjerena u svoj odlazak u Bruxelles.

‘Ne ako nego kada uđem u EU parlament predstavljat ću više od 1,2 milijuna hrvatskih umirovljenika. Cijeli svoj radni vijek sam radila na području socijalne politike, a u sljedećih pet godina EU će ići u tom smjeru. Vidljivo je to iz svih dokumenata. Kao zastupnica u EU parlamentu znat ću kako predstaviti Hrvatsku. Odbor u koji ću se odmah uključiti je Odbor za zapošljavanja i socijalna pitanja. Za najranjivije skupine tamo treba otići stručnjak s toga područja, a to sam sigurno ja’, samouvjerena je Fortuna.

Sreću Fortuni došao je poželjeti i predsjednik zadarske podružnice stranke Duško Vuković koji se kao koalicijski partner Božidara Kalmete i HDZ-a na lokalnoj razini našao u nezgodnom položaju.

‘Naravno da sam došao podržati svoju kolegicu Višnju Fortunu. Koalicije su takve da se na lokalnoj razini sklapaju s jednima, a na državnoj s drugima. Takvih je primjera bezbroj. To je posve normalno jer u politici ima mjesta samo za interes, ne iz za ljubav. Nadam se da mi koalicijski partneri neće zamjeriti jer i oni koaliraju na sličan način sa svim političkim opcijama. Na razini Grada ne trčimo za foteljama već se koncentriramo na programski zadatak smanjenja cijene vode i komunalne naknade za najugroženije umirovljenike, smanjenje parking karte za umirovljenike. To je naš interes, kazao je Vuković.

Na konstataciju kako su interesno koaliranje i veće stranke platile glavom, poput HSS-a i HSLS-a je reagirao ovim riječima.

‘Politika je promjenjiva stvar. Ona nije konstanta, mijenja se. Zavisi od političke mudrosti kako ćete proći u tome. Nadamo se da radimo najbolje u interesu naših umirovljenika’.





Related Articles

Back to top button