ZadarZadne-Izdvojeno

Nacionalni forum dr. Nikice Gabrića: U Zadru ćemo imati vijećnika, u Županijskoj skupštini cijeli klub

imageNa inicijativnom skupu Nacionalnog foruma dr. Nikice Gabrića u zagrebačkom hotelu “Sheraton”, bio je i Stanko Zrilić, nekadašnji predsjednik HSLS-a u Zadarskoj županiji. Zrilić tvrdi da je s Gabrićem u “intenzivnim razgovorima već šest mjeseci”, iz čega se dade zaključiti da je o novom političkom angažmanu počeo razmišljati odmah nakon završetka prošlih lokalnih izbora.

– Najteži dio bavljenja politikom je kretanje od nule, ali to je i najslađi dio. Gabrić je dokazani stručnjak koji ima viziju razvoja Hrvatske, a meni se jako sviđa otvorenost Nacionalnog foruma i njegova spremnost na dijalog i raspravu o putevima napretka, umjesto da se ušančimo u dva ideološka bloka koji se međusobno tuku dok zemlja propada – kaže Stanko Zrilić, te dodaje da je “spreman svoju strast prema politici i želju za promjenama kanalizirati kroz Nacionalni forum, koji će postati nova snaga i treći put za promjene u Hrvatskoj”.

U prerastanju u političku stranku, Nacionalni forum će na početku pokriti Zagreb, a Zrilić najavljuje da je nakon toga, već oko Nove godine, na redu Zadar i Zadarska županija.

– Na inicijativnom skupu u “Sheratonu” nas je bilo 500 i otvoren je proces stvaranja stranke. Na području Zadra i Zadarske županije već je potpisano nekoliko stotina pristupnica, a kongres stranke će biti 1. veljače u “Lisinskom” – najavljuje Zrilić, ne bojeći se uspješnog starta Nacionalnog foruma.

– Nema straha: već sada sam siguran da ćemo imati toliko gradskih, općinskih i županijskih vijećnika da ćemo odmah biti treća politička snaga u Zadarskoj županiji – optimističan je Zrilić.

Bivši liberal nije želio podrobnije govoriti o imenima i sredinama u kojima računa na prelaske vijećnika iz njihovih dosadašnjih stranaka, ali tvrdi da će “u Nacionalni forum dolaziti i lijevi i desni”.

– Što je s Gradskim vijećem Zadra?

– I u Gradskom vijeću Zadra ćemo 1. veljače imati svog vijećnika! Neću otkriti o kome je riječ, ali čovjek je dao takvo obećanje. U Skupštini Zadarske županije imat ćemo i klub svojih vijećnika, dakle, bit će ih najmanje troje – zaključuje Zrilić.

Prelasci u općinama

Među općinama u kojima Stanko Zrilić računa da će nagovoriti vijećnike na prelazak u Nacionalni forum su Ražanac, Starigrad, Posedarje, Polača, Pakoštane, Sveti Filip i Jakov, Galovac, Sukošan, Bibinje, Pašman, Kali i Preko. Osim u Zadru, gradske vijećnike očekuje i u Pagu, Obrovcu, Benkovcu i Biogradu.





Related Articles

Back to top button