112ZadarZadne-Izdvojeno

Načelnik Marin Boško putem HTV-a pozvao istražitelje u Kukljicu

Foto: Zadarski list
Foto: Zadarski list

Načelnik općine Kukljica Marin Boškov sinoć je ekskluzivno za Treći dnevnik HTV-a pozvao institucije u istražni postupak općinskih poslova u prethodnom razdoblju.

– Nakon godinu dana ušao sam sve financijske knjige i imam argumente. Kao što je Jasmina Jovev javno pozvala u slučaju sisačke županice Lovrić Merzel, tako se i ja od večeras stavljam u službu istražitelja. Imamo sumnje u neke čudne radnje koje su se događale u proteklom periodu, naznačio je Boško temu kojom bi Kukljica opet trebala doći u žižu javnosti.

Općinski načelnik otočkog mjesta, pozvan je na javnu televiziju i najavljen kao još jedna zvijezda među lokalnim čelnicima, uz nezavisne gradonačelnike Omiša i Metkovića. Boško je u godinu dana prepolovio dug od 3.4 milijuna kuna kojeg je ostavila njegova prethodnica Gorana Poropat. On sada ima manju plaću nego što je imao kao njen zamjenik, a kao načelniku plaća je Bošku manja za 6 200 kuna mjesečno.

Na pitanje zbog čega je izašao iz HDZ-a da bi se na lokalnim izborima kandidirao kao nezavisni, Boško je podsjetio kako se nije slagao s tadašnjom načelnicom oko nekih stvari, a što je i otvoreno rekao. Nakon toga mu je zabranjen ulaz u ured zamjenika  načelnika, što je bio šest godina, jer je tadašnja načelnica naložila promjenu brave. Dr. Gorana Poropat je u mandatu načelnika Marina Boška izabrana za predsjednicu Općinskog vijeća.

 





Related Articles

Back to top button