ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Na Višnjik stižu Fener, Galatasaray…

HR_Zadar_Sports_Hall_Visnjik_002Od 18. do 21 rujna u Zadru će se održati superjaki košarkaški turnir na kojemu će nastupiti četiri euroligaša, Zadar i novi turski prvoligaš Darussafaka Dogus.

Zadarskoj publici predstavit će se vrhunske turske momčadi Fenerbahçea i Galatasaray, momčadi koje uz ruski CSKA imaju najveći proračun u ovoj sezoni i koje pucaju na Final Four Eurolige.

Na parket Višnjika istrčat će i igrači višestrukog prvaka Njemačke, stabilnog Euroligaša Brose Baskets Bamberga kao i zagrebačke Cedevite.

Spomenuti novopečeni turski prvoligaš Darussafaka Dogus ima vrlo jak sastav. po imenima jači od mnogih euroligaša. Sportski direktor kluba je proslavljeni tirski reprezentativac Ibrahim Kutluay.

Organizator turnira je zadarska tvrtka Sport Event u vlasništvu Zdenke Zrilić i Tonćija Jeraka.

– Nakon što smo dobili pismene potvrde svih sudionika, javila su nam se još dvije euroligaška kluba koja su izrazila želju za dolaskom u Zadar. Nažalost, morali smo ih odbiti, jer smo za ovu godinu planirali turnir sa šest momčadi. Želja nam je da turnir postane tradicionalan i da se održava svake godine u 9. mjesecu, kazala je u razgovoru za Zadarski list, Zdenka Zrilić.

Momčadi će biti podijeljene u dvije skupine po tri kluba. Prva tri dana igrat će se po skupinama, dok su posljednjeg dana ba rasporedu utakmice za plasman. Zadarski ljubitelji košarke na taj će način u četiri dana imati priliku vidjeti devet utakmica.

– Želimo vratiti interes i potaknuti djecu da se ponovno u velikom broju uključe u košarku. Vjerujemo da ćemo ovim turnirom potaknuti upisivanje djece u košarkaške škole, kazali su organizatori.

Turnir će prenositi nekoliko televizijskih kuća, između ostalih i turska sportska televizija. Rivalitet najboljih turskih klubova je veliki magnet, posebice kada se zna da sedma utakmica doigravanja za naslov prvaka Turske između Fenerbahçea i Galatasaraya nije ni odigrana.

Turnir će se održati u elitnom terminu kada mnoge momčadi dovode formu do razine potrebne za konkurentno natjecanje, nakon Svjetskog prvenstva i uoči početka nove klupske sezone.





Related Articles

Back to top button