ZadarZadne-Izdvojeno

Na Sveučilištu u Zadru ostalo 118 slobodnih mjesta

sveuciliste_1403945812Na svim visokim učilištima u Hrvatskoj bila su ponuđena 772 studijska programa.

Pravo upisa na studijske programe u ljetnom upisnom roku ostvarilo je nešto više od 30 tisuća kandidata, a konačne rang-liste za upis objavljene su na mrežnim stranicama www.postani-student.hr, priopćila je danas Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO).

Studijske programe u ljetnom upisnom roku prijavila su 40.354 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 30.290, objavio je Središnji prijavni ured AZVO-a, koji prijave prima petu godinu.

Na svim visokim učilištima u Hrvatskoj bila su ponuđena 772 studijska programa, a 19.663 studenta uspjela su upisati onaj program koji im je bio prioritet.
Nakon objave konačnih rang-lista za upis na fakultete u ljetnom roku, za jesenski rok ostalo je slobodno 6967 mjesta.

Na razini Hrvatske, najviše je kandidata kao prioritet odabralo Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a slijede Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zdravstveno veleučilište u Zagrebu te Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

 

Po podatcima iz Nacionalnog informacijskog sustava prijave na visoka učilišta (NISpVU), nakon objave konačnih rang-lista za upis na studijske programe visokih učilišta u ljetnom roku, na Sveučilištu u Zagrebu ostala su slobodna 1103 mjesta, na Sveučilištu u Splitu 548, a na Sveučilištu u Rijeci 264 mjesta. Na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ima još 410 mjesta, na Sveučilištu u Zadru 118, na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli 349 mjesta, a na Sveučilištu u Dubrovniku 48 mjesta.

 

Upisi pristupnika u prvu godinu jednopredmetnih preddiplomskih sveučilišnih studija i integriranih jednopredmetnih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija na Sveučilištu u Zadru koji su u ljetnom roku ostvarili pravo upisa unutar upisne kvote obavljat će se od 18. do 24. srpnja 2014. god., na temelju konačnih rang-lista, radnim danom od 9 do 12 sati i od 13 do 15 sati u tajništvima nadležnih odjela.

Upisi pristupnika u prvu godinu dvopredmetnih preddiplomskih sveučilišnih studija na Sveučilištu u Zadru koji su u ljetnom roku ostvarili pravo upisa unutar upisne kvote obavljat će se od 18. do 24. srpnja 2014. god., na temelju konačnih rang-lista, radnim danom od 9 do 12 sati i od 13 do 15 sati u prostorijama Studentskog kluba Božo Lerotić, Ruđera Boškovića 5, u prizemlju.

 





Related Articles

Back to top button