KulturaZadne-Izdvojeno

Na koncertu svega 4000 ljudi, Deep Purple bili predgrupa Gibonniju

10555104_673906939367438_520600597_nGibonni će o zadarskom koncertu grupe Deep Purple vjerovatno s ponosom pričati unucima: odlukom organizatora u utorak navečer na parkiralištu Ravnice kod Jazina slavni su rokeri bili njegova predgrupa!

Umjesto za splitski kantautor bude uvodna zabava grupi koja je izmislila teškometalni rock oni su svirali prije njega. Tome su možda kumovale i godine „parplovaca“, ali prije relativno slaba prodaja karata.

Za razliku od nekoliko prijašnjih godina kada su na Ravnicama nastupile druge svjetske zvijezde, lani, recimo „Santana“, i kad su Ravnice bile dupkom pune, na Večerašnji je koncert došlo do 4000 ljudi, ako i toliko.

Skupa ulaznica od 290 kn vjerovatno je mnoge odbila od ove svirke.

Deep Purple su bez obzira na sve dali sve od sebe. Prašili su manje poznate stvari s novijih albuma, ali i isprobane i svima poznate legendarne pjesme s početka 70-tih godina.

Neprikosnovene legende rocka i u poznim godinama ne posustaju, ali je, ipak, odlazak na njihov koncert poput odlaska u muzej. Ali, tko ide u muzeje ako nema jako dobar razlog?

Zato je Giboni od ponoći prašio svoje, na zadavoljstvo svojih mnogobrojnih zadarskih fanova.





Related Articles

Back to top button