ZADAR SportZadne-Izdvojeno

U KOLEKCIJI IMA PREKO 1000 SNIMLJENIH UTAKMICA: Muzej košarke u Zadru nije moguć bez video zapisa Miše Aduma

adum1Najavom projekta Vrata Zadra projektanta Nikole Bašića, najavljen je i muzej zadarske košarke. O muzeju zadarske košarke prvi, kad je zadnje desetljeće u pitanju, javno progovorio nekadašnji predsjednik KK Zadar, Dino Perović. Kako se Perović vrlo kratko zadržao na funkciji predsjednika kluba, taj projekt nije završen iako su neke osnovne predradnje odrađene. Naime, da bi cijeli projekt muzeja mogao biti kompletiran, KK Zadar, odnosno Grad Zadar kao njegov većinski vlasnik, trebao bi doći u posjed originalnih i što kvalitetnijih video uradaka pojedinih igrača, čije bi video profile trebali odraditi stručnjaci za montažu.

Sve važne i rijetko dostupne snimke nalaze se kod Miše Aduma

Prema informacijama koje znaju svi ljubitelji košarke u Zadru, jedini ozbiljni kolekcionar video zapisa u Zadru je navijač Zadra, Mišo Adum, koji u svojoj arhivi posjeduje preko 1000 snimljenih utakmica u periodu od 1985 do danas, među kojima su i rijetko viđene i dosad neobjavljene snimke Krešimira Ćosića, Dejana Bodiroge i Giuseppea Giergije koje su do sada vidili vrlo rijetki. Tako bi bez Adumovog pristanka ustupanja video zapisa klubu ili Gradu Zadru, cijeli projekt došao u pitanje.

Više puta odbio prodati kolekciju

A je li Adum zainteresiran za ustupanje video zapisa Gradu Zadru ili samom klubu, trebalo bi pitati njega osobno. Ono što se zna je da su pojedinci Adumu nudili poveću svotu novca za ustupanje video zapisa, međutim, on je to u više navrata odbio.

Ogorčen radi tjeranja Giuseppea Giergije

Također, bitno je naglasiti da no što ovaj dugogodišnj navijač Zadra javno govori itekako ukazuje na činjenicu kako je osobno, kao i ostali navijači – nezadovoljan radom kluba, posebice nesposobnom Upravom kluba. Kap koja je prelila čašu Adumovog stepljenja, koji je desetljećima odlazio na sve domaće i neke gostujuće utakmice Zadra, kao i treninge prve momčadi, tjeranje je Giuseppea Giergije s funckcije sportskog direktora i generalnog menadžera kluba, pa tako isti posljednju sezonu, koliko znamo, nije posjetio Višnjik izuzev možda nekoliko utakmica.

Na stranu Adumovo nezadovoljstvo vodstvom kluba, tu je i činjenica kako je isti u više navrata radio video profile mnogim igračima Zadra kada su se “prodavali” dalje. To su redom Stojku Vrankoviću, Darku Pahliću, Petru Popoviću, Ante Matulović, Arijan Komazec, Pankracije Barač, Jure Lalić i ostali.





Related Articles

Back to top button