Zadar

MOŽE LI JADNIJE? U ŽELJI DA UNIŠTI KONKURENCIJU Franko Pavić poslao dvije inspekcije portalima ZDNews.hr i Kalelargainfo.hr

Vlasnik tvrtki Antena Zadar j.d.o.o. (trenutno u predstečajnoj nagodbi), Pink group j.d.o.o. (također u predstečajnoj nagodbi) i Antena digital j.d.o.o., Franko Pavić, prijavio je dvijema inspekcijama tvrtke ZARA INFO j.d.o.o. i KALELARGA INFO j.d.o.o. radi, kako je naveo “nezakonitog poslovanja.”

Prva inspekcija koja je posjetila redakcije portala ZDNews.hr i Kalelargainfo.hr bila je ona Inspekcijskog nadzora koju je proveo ovlašteni inspektor rada. U oba slučaja nalaz je bio uredan te je utvrđeno kako portali ZDNews.hr i Kalelargainfo.hr nisu prekršili niti jedan zakon.

Dana 30. svibnja 2016. godine (danas), na adrese gore navedenih tvrtki pokucala je i Carina, koja je postupila prema originalnoj prijavi Franka Pavića. Obje tvrtke prijavljene su za “korištenje ilegalnog software-a”, međutim, kako tvrtke ZARA INFO j.d.o.o. i KALELARGA INFO j.d.o.o. koriste Open Source rješenja, utvrđeno je kako nema nikakvih povreda zakona te je izdan pozitivan nalaz.

Pavić lažno prijavio ZDNews.hr, Zadardanas.hr i eZadar.hr u svibnju 2013.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da Franko Pavić prijavljuje konkurenciju. Ne tako davno, u  svibnju 2013., Pavić je lažno prijavio portale ZDNews.hr, Zadardanas.hr i eZadar.hr radi, kako je on tvrdio “kršenja Zakona o izbornoj šutnji”. Više o tome možete pročitati u originalnom članku objavljenom na ovoj poveznici.

Kako stoji u originalnoj prijavi koju je odbacio sudac Željko Rogić “Franko Pavić s portala „Antena Zadar” prijavio je (18. svibnja 2013. godine) ovom Povjerenstvu 3 zadarska portala („ZDNews”, „E-Zadar” i „Zadar danas”) zato što nisu, u 00,02 h tog istog dana, još uvijek bili skinuli bannere (HSS-a, SDP-a i Akcije mladih), označivši rečeno kao kršenje predizborne šutnje.”

A pozitivno rješenje za ZDNews.hr, Zadardanas.hr i eZadar.hr glasilo je tada ovako:

“Uzevši u obzir izneseno u Prijavi, pristiglim očitovanjima prijavljena tri portala i mišljenje informatičkog suradnika, ovo Povjerenstvo zaključuje kako u konkretnom slučaju NEMA utvrđene namjere ciljanog kršenja izborne šutnje, jer, kako je naprijed već izneseno, riječ je o tek 2 (dvije) minute koje bi eventualno mogle biti sporne, a dokaza o stvarnom i namjernom kašnjenju skidanja bannera nema, pa se primjedba Franka Pavića („Antena Zadar”) ocjenjuje neosnovanom.

Jednako tako nije nađeno osnove za tvrdnju s portala „Zadar danas” da bi se radilo o namjernoj „lažnoj” prijavi Franka Pavića s portala „Antena Zadar”, također iz razloga spomenute mogućnosti neusklađenosti točnog i vremena kojeg serveri prikazuju (2 minute su u toleranciji).

Predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva
Grada Zadra
Željko Rogić v. r.”





Related Articles

Back to top button