ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Mourinhovih 100: Rušio je rekorde, ali ne i Barcu

JOSE MOURINHO u subotu će protiv Betisa 100. put voditi Real Madrid u službenoj utakmici. Kako god završio okršaj u Sevilli, podsjeća AS, Portugalac će ostati zapisan kao najuspješniji trener u povijesti španjolskog nogometa nakon prvih 100 utakmica.

Bivši trener Porta, Chelseaja i Intera je, naime, na klupi “kraljevskog kluba” u dosadašnjih 99 utakmica ostvario 76.7 posto pobjeda, čime je nadmašio Barcelonina aktualnog stratega Pepa Guardiolu i Realovog legendarnog trenera Miguela Muñoza (obojica po 70 posto). Mourinho je zasad na učinku od 76 pobjeda, 13 remija i deset poraza, uz gol-razliku od 271-79.

Najuvjerljiviju je pobjedu ostvario protiv Levantea u Kupu kralja (8-0), a najteži poraz doživio od Barcelone u prošlosezonskoj prvenstvenoj utakmici (5-0). Upravo je Barcelona najveći Mourinhov uteg, razlog što je dosad u Madridu osvojio samo jedan trofej, lanjski Kup kralja.

U deset sudara s Guardiolom, portugalski je stručnjak samo jednom pobijedio, četiri puta odigrao neodlučeno, te čak pet puta izgubio. Pravog rješenja za Katalonce još uvijek nema, ali unatoč tome, u ovom trenutku ima velikih deset bodova prednosti pred najvećim suparnikom u Primeri i na dobrom je putu da osvoji naslov prvaka i u četvrtoj državi u kojoj je radio. U ovom trenutku Mourinhov Real ima 20 pobjeda u posljednjoj 21 prvenstvenoj utakmici. Drugi je put ove sezone na nizu od deset pobjeda, što dosad nije uspjelo nijednom klubu u povijesti Primere.





Related Articles

Back to top button