Zadar

Modrić davao Mamiću 50 posto od transfera!?

luka-modric-hairstyles5Modrić je od Dinama primio dobar dio odštete koji je sjeo na račun kluba te je taj novac potom proslijedio Mamiću.

Inspektori utvrđuju je li Zdravko Mamić podmitio poreznika, je li uzeo dio novca od Modrićeva transfera i je li dug brata Zorana platio novcem Dinama.

Izvršni predsjednik GNK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran Mamić, sportski direktor i trener Dinama, te izvršni direktor Dinama Damir Vrbanović jučer nisu uhićeni u akciji USKOK-a samo zbog toga što su trenutačno u inozemstvu.

Kako je Jutarnjem listu potvrđeno iz više neslužbenih izvora, istražitelji su se za sada bazirali na tri optužbe.

Jedna od njih, “teška” je, prema neslužbenim informacijama, više od 50 milijuna kuna, koje su, umjesto na računu Dinama, završile u džepu Zdravka Mamića. Specijalna jedinica za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija došla je do dokumenata i drugih podataka na temelju kojih su zaključili da postoje vrlo ozbiljne sumnje da je Mamić ilegalno profitirao od transfera barem dvojice Dinamovih igrača. Jedan od njih je sadašnji igrač Real Madrida Luka Modrić.

Sporne radnje odigrale su se, smatraju istražitelji, prilikom njegova transfera u Tottenham 2008. godine. Prema istim izvorima, tada je osim redovnog ugovora potpisan i aneks ugovoru prema kojemu Dinamu ne odlazi cijeli iznos odštete, nego da polovicu, prema svemu sudeći neto iznosa, dobiva sam igrač. Međutim, istodobno je potpisana i izjava kojom se igrač u potpunosti odriče bilo kakvih potraživanja prema klubu prilikom transfera. Tako je, prema sumnjama istražitelja, Luka Modrić primio od Dinama dobar dio odštete koji je sjeo na račun kluba te je taj novac potom proslijedio Zdravku Mamiću. Zajedno s transferom još jednog igrača, koji je odigran po identičnom scenariju, Dinamo je na temelju “pozadinskih” dogovora i potpisanih dodataka ugovorima oštećen za više od 50 milijuna kuna.

 





Related Articles

Back to top button