ZadarZadne-Izdvojeno

“Mobbingiraju me i prijete mi otkazom jer bolujem od Crohnove bolesti”

ledenkoANTE LEDENKO, zaposlenik šibenskom TLM-a, tvrdi da je na poslu žrtva mobbinga zbog svog teškog zdravstvenog stanja. Ledenko boluje od Crohnove bolesti i u teškom je fizičkom i psihičkom stanju.

U TLM-u se Ledenko, kako nam je ispričao, zaposlio 2006. godine, odmah nakon srednje škole. Tri godine kasnije je obolio, i tada su započeli njegovi problemi.

“Zdravlje je bilo kontinuirano sve gore zbog stresa i problema na poslu. Bio sam na invalidskoj komisiji, napisali su mi da postoji opasnost od nastanka invalidnosti, zbog čega ne smijem raditi teške fizičke i psihičke poslove, kao ni poslove u smjenama”, kaže Ledenko, koji nam je na uvid dao i svoju medicinsku dokumentaciju.

Liječio se na odjelu ministra Ostojića

U više navrata liječio se u zagrebačkom KBC-u, na Zavodu za gastroenterologiju i hepatologiju, čiji je voditelj ministar zdravlja Rajko Ostojić. U otpusnom pismu koje datira iz srpnja ove godine, vrlo jasno stoji da je Ledenku na radnom mjestu nužno osigurati adekvatne higijenske uvjete, posebno stalnu dostupnost sanitarnog čvora, na radnom mjestu.

Ledenko, međutim, tvrdi da mu je poslodavac na radnom mjestu odbio osigurati stalan pristup WC-u. Također u otpusnom pismu stoji da Ledenko mora izbjegavati svaku vrstu napora, kako fizičkog, tako i psihičkog. Od TLM-a je stoga tražio da ga prebace na uredski posao, što mu je, kako tvrdi, donijelo samo nove poteškoće.

Prijetnje otkazom

“Kada sam se nedavno obraćao direktoru TLM-TVP Tončiju Kandidu s nalazima, on mi je odgovorio da sam previše na bolovanju i da Crohn nije teška bolest”, kaže Ledenko. Tvrdi da ga na poslu šikaniraju i mobbingiraju, optužuju da glumi svoje teško zdravstveno stanje. Načuo je, kako kaže, i da traže način da mu daju otkaz.

“Zbog stresa mi se ponovo aktivirala bolest, došlo je do krvarenja i užasnih bolova. Opet moram u Zagreb na hospitalizaciju”, kaže Ledenko, koji tvrdi da je o svemu obavijestio urede premijera, predsjednika i ministra zdravlja. Spreman je, kako kaže, tražiti pomoć i od europskih pravobranitelja.

TLM ga optužuje da laže

Komentar Ledenkovih tvrdnji potražili smo i u TLM-u. Glasnogovornik šibenske firme Krste Radak zamolio nas je da mu upit pošaljemo pismenim putem. U odgovoru koji smo dobili, glasnogovornik TLM-a poručuje da Ledenko – laže.

“Vezano uz navode iz Vašeg pitanja možemo se očitovati da dotični gospodin ni jednom nije tražio razgovor kod Predsjednika Uprave gdin. Kandida, a posebno da su izrečene uvredljive  konstrukcije kako ste formulirali. Nadalje, u prostoru koji je predviđen za obavljanje djelatnosti dotičnog postoje dva sanitarna čvora koja su u izvrsnom stanju i potpuno u funkciji”, stoji u TLM-ovom odgovoru na naš upit.





Related Articles

Back to top button