IzdvojenoZadar

Mjesni odbor Petrčane intenzivno razmišlja o tužbi protiv tvrtke Nasadi d.o.o. zbog nanesene štete mjestu

Iz MO Petrčane stiže potresno priopćenje u kojemu se tvrdi kako gradska tvrtka Nasadi – ne radi svoj posao. Tekst i fotografije prenosimo u cijelosti. 

“Poštovani, 

obraćamo Vam se priopćenjem u kojem želimo istaknuti problematiku funkcioniranja tvrtke Nasadi d.o.o. kojoj je osnivač i vlasnik grad Zadar. Očito je da bivši i novoizabrani gradonačelnik gosp. Božidar Kalmeta i Branko Dukić nemaju moć utjecati na anarhiju koja je cijelovito zahvatila spomenutu tvrtku. Naime, već tri godine tražimo da nam se dostavi financijski i operativni plan sadnje cvijeća, uređivanja i održavanja našeg mjesta. Osim toga da nas maksimalno ignoriraju te ne žele ostvariti nikakvu komunikaciju, još je gora činjenica da u spomenutoj tvrtki ne postoji hijerarhija, pa tako često možete vidjeti radnike koji ne obavljaju svoj posao zbog nedostatka poslovnog plana i nesposobnosti kadra koji je na rukovodećim funkcijama. I kad se izborimo da krenu s uređenjem određenih zelenih površina, posao se odradi površno a gotovo se nikad i ne dovrši.
Sramotno je da je palmina pipa, kukac koji se hrani sa palminom srži uništila sve naše pedesetogodišnje palme na šetnici zbog nedovoljnog tretiranjima pesticidima.
Mjesni odbor Petrčane intenzivno razmišlja o tužbi protiv tvrtke Nasadi d.o.o. zbog nanesene štete mjestu Petrčane. Smatramo da su učinili niz propusta koji su doveli do uništenja palmi te da stvar bude gora prodavali su pesticide BEZ računa Petrčancima koji imaju palme u svojim dvorištima.
Još je sramotnija činjenica da svako proljeće kad vegetacija buja umjesto na području općine grada Zadra radnici i mehanizacija Nasada obavlja poslove za općine Poličnik, Vir, Pag itd. a u općini grad Zadar na naše upite kako je to moguće, samo nemoćno sliježu ramenima.
Apeliramo na novoustoličenog gradonačelnika gosp. Branka Dukića da se pobrine da mjesto Petrčane napokon dobije tretman kakav zaslužuje s obzirom na pozamašne iznose koje uplaćujemo kroz komunalnu naknadu, legalizacije objekata te boravišnu pristojbu.

Ali glavni motiv ovog priopćenja je ipak epski biser naših Nasada, naime već dva tjedna molimo da se ukloni stablo topole u Petrčanima sa kojeg otpadaju suhe grane koje će uzrokovati tragediju ako padnu na prolaznike.
Stablo još uvijek prijeti jer su Nasadi zauzeti uređenjem mjesta Rtina u općini Ražanac…..

U prilogu slke džungle u Petrčanima…”
Screenshot_20170605-120412Screenshot_20170605-120419Screenshot_20170605-120423




Related Articles

Back to top button