112ZadarZadne-Izdvojeno

Mjesečno i tri tisuće intervencija

vidMnogi građani koji su u utorak ujutro prošetali Narodnim trgom zabrinuto su gledali kako tehničari Hitne medicinske službe pružaju pomoć unesrećenom kojemu je pozlilo. Odahnuli su kad su shvatili da je samo riječ o pokaznoj vježbi koju je, u povodu obilježavanja Nacionalnog dana Hitne medicinske pomoći, organizirala zadarska Hitna služba, a čiji su djelatnici uz vježbu dijelili i promotive letke.

– Današnja želja i cilj ove vježbe je upoznati građane s važnošću posla koje obavlja HMP, te o važnosti što bržeg reagiranja prilikom nesreća. Danas se u vježbi mjerilo stvarno vrijeme od kad je građanin vidio unesrećenog i nazvao HMP te do dolaska vozila. Budući da je unesrećeni bio na trgu vozilu HMP je trebalo sedam minuta da dođe do mjesta nesreće, rekla je Davorka Krnčević, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu.

Dodala je da u zadarskoj službi radi deset timova koji mjesečno imaju i do 3.000 intervencija, dok se tijekom sezone broj intervencija i udvostruči, zbog čega imaju i dodatne timove.





Related Articles

Back to top button