Zadar

MIROVINA MU NA UDARU Đuro Ševo: HRT mi ovrhom skida već plaćeni dug!

Zadranin Đuro Ševo, 70-godišnjak, doživio je šok kada je u subotu podignuo svoju mirovinu: ovrhom mu je skinuto 1048 kuna, za TV pretplatu kojoj je sve dugove vratio prije pet godina.

– Odmah sam otišao i na sud i u mirovinsko, ali nema rješenja. Na sudu su mi rekli da odem u mirovinsko i da uzmem broj mog predmeta, ali u mirovinskom su mi rekli da je to njima komplicirano tražiti – rekao je Ševo.

Suština priče je u tome da Đuro Ševo, kojemu je prije nekoliko godina ovrhom skidano s mirovine kako bi se naplatila TV pretplata, dobio sudsko rješenje da je “ovrha u ovom ovršnom predmetu dovršena”.

– Sve sam platio i dobio od Općinskog suda u Zadru rješenje kojim se “u ovršnom predmetu ovrhovoditeljice Hrvatske radio-televizije, zastupane po Odvjetničkom društvu ‘Hanžeković, Radaković i partneri’, utvrđuje da je ovrha u ovom ovršnom predmetu dovršena”.

I onda mi odjednom skinu trećinu mirovine, nakon dužeg vremena u kojem sam, dakako, mislio da sam konačno sve platio. Ja ni ne razumijem što sada još plaćam, i zašto ovrhom – kazao je Đuro Ševo, došavši u redakciju “Slobodne” uzrujan i bespomoćan.

– Samo želim upozoriti na lopovski i nakaradni sustav protiv kojeg se “mali” čovjek jednostavno ne može boriti. Šalju te od šaltera do šaltera, od vrata do vrata, dok ne izgubiš zdravlje i živce, a na kraju ne riješiš ništa. Siguran sam da nisam jedini kojem se ovo događa – rekao je Ševo.

Dodao je da mu se zbog nenadane i neutemeljene ovrhe pogoršalo zdravstveno stanje i da ne zna što će mu s mirovine od oko tri tisuće kuna sljedećeg mjeseca biti “skinuto”, a da se nema kome obratiti radi najjednostavnijeg objašnjenja.





Related Articles

Back to top button