Vijesti

Ministar Komadina podnio ostavku! Milanović za ministra želi krapinskog župana!

NAKON što smo neslužbeno doznali da Zlatko Komadina zaista napušta Vladu Zorana Milanovića, stigla je i službena potvrda. Iz Banskih dvora priopćili su da je Komadina podnio ostavku na dužnost ministra pomorstva, prometa i infrastrukture.

Kako stoji u priopćenju, Komadina je tu odluku donio na preporuku liječnika zbog narušenog zdravstvenog stanja. O svojoj odluci izvijestio je predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića. U pismu premijeru ministar Komadina je među ostalim napisao: “Usprkos mojoj želji da kao član Vlade doprinesem reformama koje su pred njom, posebno u sektoru prometa i infrastrukture, nažalost zdravstvena situacija mi to ne omogućava.  Odluka je bila teška, ali preporuke liječnika jednostavno više ne mogu ignorirati.”

Do izbora novog ministra, ministarstvo će voditi njegov zamjenik Zdenko Antešić.

Komadina je tridesetak dana od ukupno sto dana koliko je vodio Ministarstvo, bio na bolovanju.

Milanović: Komadina je otišao zbog narušenog zdravlja

“Smatram svojom obavezom da o tome obavijestim hrvatsku javnost. Nakon nekoliko mjeseci i narušenog zdravstvenog stanja, ministar je morao podnijeti ostavku. Dio njegovog pisma dobili ste u prioćenju. Do iduće sjednice Sabora Ministarstvo će voditi njegov zamjenik, a Saboru ću predložiti Sinišu Hajdaša Dončića, krapinskog-zagorskog župana, kao njegovog nasljednika”, kazao je Milanović novinarima.

“Među nama nije bilo nikakvih nesuglasica. To je normalno u politici. Tvrdim da je zdravlje jedini razlog zašto odlazi. On je od početka imao problem sa zdravljem. Nismo imali nikakvih nesuglasica”, tvrdi Milanović. Novinari su mu pokušali postaviti još jedno pitanje, međutim Milanović se zahvalio i napustio pressicu.





Related Articles

Back to top button