VijestiZadne-Izdvojeno

Mile iz Bruške duguje 341 milijun kuna; krivi su mu “švicarci” i banka

tisucu-kunaMile Čačić (65) iz Bruške kraj Benkovca najzaduženiji je Hrvat. Prema bankama duguje 334,9 milijuna kuna. Njegove tvrtke, pak, duguju još 7 milijuna kuna poreza, pa se ukupan dug popeo na 341 milijun kuna. Čačić koji inače živi u Sloveniji, kaže kako se ne osjeća krivim.

– Borim se da spasim goli život. Ja kao Mile nisam ništa nikom dužan, dužna je firma. Nogometni sam menadžer od 1999. i radio sam s velikim klubovima. Nikada do sada moje ime nije bilo ukaljano. Ne skrivam se od nikoga niti sam ikome dužan. Ne predajem se i borit ću se da riješim ovu situaciju do posljednje kapi krvi.

Ispričao je kako je u posao ušao s Sulejmanom Nadarevićem, građevinskim poduzetnikom iz Umaga. Podignuli su 15,5 milijuna eura kredita u Erste banci u Zagrebu, a uz to, uložili i 30 posto vlastitog učešća (Čačić svojih dva milijuna eura). Novac su uložili u gradnju 90 stanova i hotela u prvom redu do mora u Umagu. Kredit su vezali za švicarske franke, što im je stvorilo problem.

U međuvremenu je pokrenut stečaj, a vrijednost nekretnina bila je veća od vrijednosti realnog duga. Erste je nekretnine procijenila na 28 milijuna eura, ali je svoja potraživanja prodala za 12 milijuna eura. Banka je uporno držala cijenu stanova 3000 eura po kvadratu zbog čega ih je od 90 prodano tek šest, kazao je Čačić.





Related Articles

Back to top button