ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Milačić: “Zadar sam odbio jer sam se obećao Alkaru”

0000000000437101_420_280_cutPrema pisanju službene klupske stranice Alkar će s prvim treninzima krenuti u ponedjeljak, 19. kolovoza, a jednako je dobro zazvučala i vijest kako će Damir Milačić ostati za kormilom sinjskog prvoligaša i naredne sezone unatoč najnovijoj ponudi Zadra.

Više o tome kazao nam je i sam Milačić koji nije krio zadovoljstvo pozivom jednog od hrvatskih velikana, međutim, Alkar i Sinj ipak su opcija broj jedan:

“Ponuda Zadra je postojala, razgovarali smo, ali samo iz razloga da im kažem kako od toga ne može biti ništa jer sam već ranije dao svoju riječ ljudima iz Sinja, stoga nastavljam gdje sam stao prošle sezone. Uprava Alkara je bila izuzetno korektna prema meni prošle sezone, bez ikakvih problema, pa se samim time ova suradnja vjerujem nastavlja na obostrano zadovoljstvo.”

Milačić nadalje naglašava:

“Sve ovo u meni budi još jedan veći motiv da se odužim svima u Sinju na izuzetnoj podršci, da ponovno napravimo jedan dobar rezultat i novi iskorak, kako u radu s mladima, tako i onaj rezultatski.”

Nakon što je postalo jasno da strateg Alkara neće put Višnjika, izgledno je da će u suprotnom pravcu krenuti mladi 22-godišnji razigravač Ivan Mikulić koji je i prošle sezone bio na pragu dolaska u Sinj, no zbog inzistiranja tadašnjeg trenera Ante Nazora prijelaz je stopiran u “pet do 12”. Riječ je o igraču koji je u protekloj sezoni nastupao za Zadar, nakon čega se istaknuo igrajući za Dubrovnik.

Dva dana uoči priprema svi oni koji bi se trebali pojaviti na prvoj prozivci su obaviješteni, međutim, dok se ne obave svi razgovori strateg Alkara nije želio govoriti o imenima:

“Još se uvijek ekipiramo, igrači koji se trebaju pojaviti na treningu su obaviješteni i nadamo se da će sve proći sukladno planovima i željama. Za sada mogu samo reći da su potpisani Mato Perajica na centarskoj poziciji gdje smo prošle sezone bili deficitarni, i Mikulić na poziciji razigravača. O drugim imenima za sada ne bih dok Uprva ne odradi posao do kraja. O ambicijama nešto konkretnije ćemo moći reći tek nakon prvog dijela priprema kada budemo vidjeli s čim raspolažemo.”

Sve su svemu, “kičma” momčadi se nazire, a ono što slijedi jest razgovor i dogovor s domaćim vedetama za koje se vjeruje da će prihvatiti izazov novog juriša prema Ligi za prvaka.





Related Articles

Back to top button