ZadarZadne-Izdvojeno

Mijat Stanić: Ovo je Kalmeta o kojem ja govorim i nakon svega još se grebe za prijevoz!

Mijat Stanić
Mijat Stanić

Božidar Kalmeta, kao što smo već ekskluzivno objavili, na suđenje s Mijatom Stanićem, kojega je zadarski gradonačelnik tužio za navodnu klevetu, otputovao je u utorak 8. travnja 2014. službenim automobilom Grada Zadra (Volkswagen Passat 2,0 TDI DSG 4). Naravno, sa sobom je poveo i službenog vozača Grada Zadra, odnosno vozač je poveo njega i odvezao ga direktno na sud u Zagreb. Cijela priča oko Kalmetinog korištenja službenog vozila u privatne svrhe radi nebulozne tužbe koju je podigao protiv Stanića, postala je zanimljiva onog trena kada se ekipa u Uredu gradonačelnika/Uredu za odnose s javnošću uspaničila te nisu htjeli (ili znali) odgovoriti na naše jednostavno pitanje: Je li gradonačelnik Kalmeta u Zagreb otišao sa službenim vozilom i je li sa sobom na put poveo službenog vozača Grada Zadra.

Naši izvori potvrdili su kako je Kalmeta u Zagrebu bio vrlo kratko. U ranim jutarnjim satima zajedno sa svojim vozačem krenuo je iz Zadra, da bi na suđenje stigao svega pola sata prije. Petnaestak minuta proveo je sjedeći sam u hodniku sudnice, da bi se nakon završetka suđenja zajedno sa svojim vozačem odmah zaputio put Zadra. Cijelu priču oko Kalmetinog korištenja automobila/vozača u privatne svrhe, jučer je komentirala i Omerka Šarić, kazavši kako Kalmetu njegovi vozači često vozaju. Dodala je i kako se nada da će Kalmeta osobno platiti trošak putovanja u Zagreb.

Izvor ZDNews.hr-a iz Grada Zadra jutros nam je potvrdio kako je Kalmeta nakon našeg članka kontaktirao glasnogovornicu Marinu Mihovilović Pajkin kojoj je rekao da novinarima, ukoliko je bilo što pitaju vezanu za temu, kaže kako je ‘gradonačelnik bio na službenom putovanju u Zagrebu i to je sve’, iako to zapravo nije bio slučaj!

Novinari su jutros sreli Kalmetu u Pakoštanima te su ga upitali je li službenim vozilom Grada Zadra otputovao u Zagreb na suđenje s Mijatom Stanićem, na što je Kalmeta odgovorio kako je to točan podatak, međutim, dodao je kako je u Zagrebu bio ‘službeno’. Uhvaćen ‘na prepad’, na novinarsko pitanje ‘Što je radio službeno u Zagrebu’, Kalmeta nije znao odgovoriti, što je i logično s obzirom da na službenom putovanju očito nije ni bio, već je iskoristio službeno vozilo i vozača radi svojih privatnih hirova. Kazao je i kako je u Zagrebu na sud došao ‘pješice i tramvajem’. S tim se slaže i tuženi Mijat Stanić, sindikalni čelni Nezavisnog cestarskog sindikata, koji je u razgovoru za ZDNews.hr dobro ‘oprao’ zadarskog gradonačelnika, kazavši kako je žalosno da se Kalmeta nakon svih godina ide ‘grebati’ radi jednog prijevoza u Zagreb.

– Poslije svega što je taj čovjek uzeo od ove države, što kroz plaće, što na drugi način, sad se ide grebati za jedan prijevoz u svojim privatnim parnicama. To je stvarno krajnje nisko. Ova cijela priča najviše govori o karakteru čovjeka kojem očito nikad nije dosta. To je Božidar Kalmeta o kojem ja cijelo vrijeme pričam – kazao je uvodno Stanić za ZDNews.hr te dodao:

– Ovo je jedino djelo u kojemu Kalmeta napokon ne može svaliti krivicu na nekoga drugoga, jer je poznato da on nikad ništa nije znao, niti je bilo što vidio. Ali sada bi konačno i on mogao vidjeti, jer je sjedio u vozilu koje ga je dovezlo do Zagreba. Valjda je pet sati sjedio u vozilu, pa je svjestan i sve je konačno vidio – kazao je Stanić.

Mišljenja je kako Kalmeta ne govori istinu te se treba ispričati građanima Zadra

– Mislim da se Božidar Kalmeta prije svega treba ispričati građanima Zadra jer ne postoji mogućnost da je bio na službenom putovanju iz jednog banalnog razloga, a taj je da je suđenje moglo trajati cijeli dan. Ne vjerujem da je sve skupa bilo moguće spojiti, jer da je sudac odmah pokrenuo glavnu raspravu, moj iskaz bi trajao nekoliko sati, a Kalmetin, vjerujem, barem pola sata, znači sve je moglo potrajati do tri-četiri sata poslijepodne, tako da njegova teza da je bio na službenom putovanju, a još k tome što i ne želi reći gdje je bio i što je radio za Grad Zadar u Zagrebu – pala u vodu – kazao je za kraj Stanić te dodao kako poziva institucije da odrade svoj dio posla i ispitaju što je to zapravo Kalmeta radio u Zagrebu.

Ante Rubeša
Ante Rubeša

Rubeša: Gradonačelniče Kalmeta, gdje ste bili i što ste radili u Zagrebu?

Gradski vijećnik Akcije Mladih, Ante Rubeša, također je zainteresiran što je to gradonačelnik Kalmeta radio u Zagrebu, za koga, a pozvao ga je i da svoje tvrdnje dokumentira. Ukoliko može.

– Kao gradski vijećnik zainteresiran sam za podatak je li gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta, otišao u Zagreb na poslovno putovanje ili na suđenje sa gospodinom Mijatom Stanićem. Također me zanima, ukoliko se radilo o poslovnom putovanju, gdje je to gradonačelnik bio i ako može, da to argumentira s dokumentima – za kraj će Rubeša.

Za kraj dodajmo podatak kako će ZDNews.hr zatražiti od HAC-ONC-a, po Zakonu o pravu na pristup informacijama, točan podatak kada se vozilo Grada Zadra 8. travanja 2014. uključilo u promet na autocesti, te kad je sišlo s autoceste u Zadru. Podsjetmo, kamere na HAC-ovim naplatnim kućicama postavili su Božidar Kalmeta i Zdravko Livaković 2007.

Ovim člankom priča o Kalmetinom korištenju službenog vozila (i vozača) Grada Zadra u privatne svrhe ne završava.





Related Articles

Back to top button