ZADAR Sport

Matulović: ABA liga nam je značajnija od A1 lige

Košarkaši Zadra u subotu u 6. kolu ABA lige s početkom u 19 sati u dvorani Krešimir Ćosić dočekuju momčad Mega Leksa.

– Nakon napornog ritma u ovom smo tjednu imali priliku igračima dati dan odmora. Nakon toga smo se posvetili pripremi utakmice s Mega Leksom. Riječ je o neugodnom protivniku, skupu kvalitetnih pojedinaca u kojem svih 12 igrača imaju dobar šut i mogu pogoditi tricu. Igraju s puno energije i njihov stil igre nam nikako ne odgovara pa ćemo pokušati nametnuti svoj ritam. Vrlo važno je imati kontrolu skoka u svojim rukama te biti kvalitetan u trčanju prema natrag jer je tranzicija njihov glavni forte. Mega ima odličnog trenera Dejana Milojevića koji svim igračima daje slobodu u igri 1 na 1, a tu su najopasniji Ognjen Jaramaz, Rade Zgorac i Apha Kaba. Naša će pozornost biti usmjerena prema njima, kazao je trener Zadra Ante Matulović na najavnoj konferenciji za novinare.

Nije želio komentirati činjenicu da unutar 20 sati njegova momčad igra dvije službene utakmice. Već u nedjelju u 17 sati Zadrani u 3. kolu HKS A1 lige gostuju kod Zagreba u Trnskom.

– Nema smisla trošiti riječi i energiju na to. Nikakve pripreme za utakmicu sa Zagrebom nismo radili. Nastala bi zbrka. U nedjelju ujutro prije puta održat ćemo sastanak s igračima i dati im osnovne informacije. Zagreb poznajemo, znamo i igrače i trenera. Iskreno, nama je ABA liga važnija od domaćeg prvenstva. Pokazuje to i kvaliteta protivnika i zanimanje publike, odgovorio je Matulović na novinarsko pitanje.

Zdravstveni karton KK Zadra je povoljan.

– Lovro Mazalin se vratio u momčad, Boris Barać je imao probleme s povišenom temperaturom, na ozljede su se žalili Domagoj Vrkić i Mario Špaleta, no svi će oni biti spremni za utakmicu s Mega Leksom, informirao je prvi čovjek zadarske struke.





Related Articles

Back to top button