ZadarZadne-Izdvojeno

Marko Pupić Bakrač: Protiv mene se pokreće politički motivirani postupak

Marko Pupić Bakrač
Marko Pupić Bakrač

Gradski vijećnik, Marko Pupić Bakrač, javnost je obavijestio o pokretanju kaznenog postupka protiv njega od strane Županijskog Državnog odvjetništva koje ga tereti da je, ako je vjerovati tekstu kojega potpisuje ŽDO, doslovce, nogama i rukama tukao redare zaštitarske tvrtke Budno oko na sjednici Gradskog vijeća nakon što je predsjednik istoga, Živko Kolega, odbio staviti točku o preimenovanje Široke ulice u Kalelargu na izglasavanje o uvrštenju na dnevni red.

Iako postoje brojni svjedoci koji tvrde da je Pupić Bakrač brutalno napadnut, ŽDO tvrdi drugačije. Priopćenje Pupić Bakrača, kao i dokumente koje je priložio, prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Od Općinskog državnog odvjetništva sam dobio pouku o pravima u svezi događanja u vijeću 02.10.2014 godine. Na dopis sam pismeno odgovorio a dana 13.02.2015 godine dao sam i usmeni iskaz koji je snimljen. Što se zbilo tog dana i na koji način svjedočili su brojni predstavnici medija koji su bili neposredno prisutni a i šira javnost koja je je događanja pratila preko internet prijenosa i TV-a.

Od kada smo počeli sa javnim djelovanjem, posebno nakon našeg ulaska u vijeće izloženi smo neviđenoj torturi institucija sistema. Po nalogu bivšeg državnog odvjetnika na osnovi raznoraznih prijava anonimnih i od strane Arijane Barabe poduzimane su radnje u roku odmah (da su tako barem ažurni i u drugim slučajevima),razni izvidi, istrage. Maltretirani su i ispitivani moji prijatelji, članovi obitelji. Bivši Državni odvjetnik nam je čak i otvoreno prijetio riječima: tko se bavi institucijama institucije se bave njime.

O svemu tome ustrajno i kontinuirano smo izvještavali Glavnog državnog odvjetnika. Nadam se da promjene koje su nastupile nisu samo personalne naravi te da će institucije sistema u Zadru napokon početi normalno funkcionirati.

Osobno nakon svega što smo prošli moje povjerenje u sustav ravno je nuli. Iz tog razloga  i zbog što je javnost od početka svjedočila cijelom slučaju izvještavati ću vas o tijeku postupka.

 

Bez obzira na daljnja događanja i moguće posljedice, odnosno žrtve nećemo odustati od našeg cilja, demontiranja političko-interesno-kriminalne hobotnice koja guši naš grad. U tom smislu naša odlučnost i motiviranost se sa svakom zakulisnom radnjom i nepravdom samo uvećava.

 

Kad sam vidio s kojim žarom Joso Nekić, Mario Pešut, Radovan Dunatov pa i Majda Mikulandra potiču zaštitare na upotrebu sile shvatio sam da je naša borba u vijećnici čak i više od onoga što je prvotno trebala biti, borba za demokraciju. Stupovi klijentelističko-sektaškog sustava koji godinama caruje u našem gradu jesu nasilje, pravno i svako drugo te strah kojeg ono producira. Rušenjem tih stupova ruši se i kula od karata koja počiva na njima.

Zbog tog, toga dana u vijećnici nismo smjeli odustati  niti biti poraženi ni pod koju cijenu.

 

U prilogu Vam šaljem dopois ODO-a  i moj odgovor na njega.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra

Dokumenti:





Related Articles

Back to top button