KolumneZadarZadne-Izdvojeno

Marko Pupić Bakrač: Okrećem novu stranicu

Marko Pupić Bakrač

Moje pisanje kolumni i članaka na ovom portalu imalo je za cilj iznošenje istine o pravom stanju stvari u našem gradu, buđenje svijesti kod naših sugrađana, uklanjanje njihovog iracionalnog straha. Podizanje svjestnosti i promjene u razmišljanju ljudi uvijek su bile  preduvjet za pokretanje bilo kakvih pozitivnih  društvenih zbivanja.  Međutim samo političkim promjenama može doći do jednog novog poretka. Vlast moraju preuzeti moralni i sposobni, oni koji će raditi za opće dobro, stvarati nove vrijednosti, pokrenuti gospodarstvo, otvarati radna mjesta. Osigurati dobrobit svih svojih sugrađana i prosperitet cijelog grada.

Stoga sam se i sam odlučio uključiti u pripremu terena za nadolazeće lokalne izbore gdje ćemo zajednički krenuti u rušenje bastiona korupcije, lopovluka i stvaranje jedne poštenije i odgovornije vlasti.

Prvenstvena zadaća novinarstva je udovoljiti interesu javnosti za objektivnim i istinitim izvještavanjem. Novinari su potakli mnoge pozitivne promjene našem u društvu razotkrivanjem afera vezanih za kriminal i korupciju u politici. Zbog poštovanja prema novinarskoj profesiji i svim poštenim novinarima u ovom gradu ne mogu započeti svoje djelovanje na političkom planu te nastaviti pisati na portalu. Primjeren način komunikacije onih koji ulaze u političku arenu sa medijima su konferencije za novinare, priopćenja za javnost i intervjui, a nikako vlastiti angažman u medijima. U novonastalim okolnostima moje korištenje medijskog prostora na ZDNews.hr-u značilo bi sukob interesa. Značio bi zloupotrebu novinarstva u političke svrhe. Sudjelovanjem u pregovorima oko stvaranja koalicije koja će se na izborima suprotstaviti trenutno vladajućoj zločinačkoj i protunarodnoj vlasti u Zadru, smatram da sam aktivno zagazio u političke vode i započeo s predizbornim aktivnostima. Time sam automatski diskvalificiran kao neovisan i objektivan novinar zbog čega ovim člankom završava moja karijera novinara-kolumnista na portalu ZDNews.hr.

U svojoj borbi protiv HDZ-ove kriminalne hobotnice u gradu Zadru okrećem novu stranicu. Ne mislim da cilj opravdava sredstvo pa se neću služiti sredstvima i metodama koje koriste oni sami, a poglavito ne zloupotrebom medija jer nešto što je temeljeno na nemoralnim i zlim osnovama nikako ne može rezultirati dobrim završetkom.





Related Articles

Back to top button