ZadarZadne-Izdvojeno

Marko Pupić Bakrač: HDZ HSP AS-ovce tretira kao ‘male od kužine’

Marko Pupić Bakrač
Marko Pupić Bakrač

Gradski vijećnik Akcije Mladih, Marko Pupić Bakrač, u razgovoru za ZDNews.hr prokomentirao je aktualnu situaciju oko mogućeg raskida vladajuće koalicije u Gradu Zadru i teških riječi izrečenih od strane predsjednika GO HDZ-a i zamjenika gradonačelnika Božidara Kalmete, Zvonimira Vrančića, koji je šefa zadarskih pravaša, HSP AS-a, Rudolfa Dvorskog i ostale članove njegove stranke nazvao lešinarima.

Pupić Bakrač kaže kako se HDZ odavno prema HSP AS-ovcima ponašao kao da su ‘mali od kužine’, dodaje i kako su izjave Dvorskoga kontradiktorne, ali, napominje kako je to razumljivo s obzirom na situaciji u kojoj se nalaze.

Kako komentirate izjavu Rudolfa Dvorskog koji je prvo napao HDZ zbog nasilja nad vama, da bi u istoj rečenici vas nazvao osobom koja je opstruirala rad Gradskog vijeća?

– Izjave Rudija Dvorskog i ostalih HSP AS-ovaca su kontradiktorne. Što je i shvatljivo uzevši u obzir situaciju u kojoj se nalaze. Vidim da su dali HDZ-u žuti karton zbog nasilja ali istovremeno osuđuju kako oni kažu opstrukciju rada vijeća. Ne znam zašto točka o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu nije bila na dnevnom redu ako to podržavaju HSP AS-ovci. Da li to znači da HDZ kroji dnevni red bez svojih koalicijskih partnera? Budući da sam u slučaju kršenja demokratske procedure i Poslovnika najavio svoj prosvjed dva tjedna prije sjednice vijeća postavlja se pitanje kako HSP-ovci nisu znali da će njihov koalicijski partneri posegnuti za nasilnim rješavanjem problema? I kad je već do toga došlo zašto nisu ništa poduzeli?

Iz HSP AS-a kažu da su pokušali pokrenuti neke inicijative koje nisu baš najbolje ‘sjele’ HDZ-ovcima, odnosno da njihov odjek nije bio baš najbolji upravo radi toga što je sva pažnja sa sjednice Gradskog vijeća bila usmjerena prema vama?

To da su planirali pokrenuti neke inicijative na sjednici a nisu zbog prekida je čista floskula. Pa sjednica su nastavili tko im je branio da išta predlažu, osim toga oni su članovi vladajuće koalicije njihove inicijative bi trebale prolaziti bez bilo kakvih problema. Mislim da su u HSP AS i te kako svjesni da su svojim nečinjenjem omogućili HDZ-ov atentat na demokraciju. Svoje frustracije što ne mogu promijeniti stvari iznutra kako su najavljivali i željeli ne bi trebali iskaljivati preko naših leđa.

Kako komentirate izjavu Zvonimira Vrančića, zamjenika gradonačelnika? On je HSP AS-ovce nazvao lešinarima

Izjava dogradonačelnika Vrančića i činjenice koje sam naveo jasno pokazuju da se HDZ ponaša prema HSP-AS kao malima od kužine a ne kao ravnopravnim partnerima. Kako će to rješavati i da li će uopće rješavati to je već problem HSP-AS u koji ne želim ulaziti.





Related Articles

Back to top button