ZadarZADAR Sport

Marko Banić: Pratim sve što se događa u Zadru, nadam se da će klub stati na noge

c49Na zasluženom odmoru nakon naporne sezone u rodnom gradu nalazi se i košarakaš Marko Banić, igrač berlinske Albe.

Marko, sezona u Albi bila je i više nego dobra.

“Jako sam zadovoljan, ponosan sam napustio Berlin i uživao sam u svakom trenutku koji sam tamo proveo. Lijepo je bilo meni i mojoj obitelji, svi su nas odlično prihvatili. Riječ je o vrhunski organiziranom klubu u svakom smislu. Moram pohvaliti i sve suigrače, bili smo prava klapa i dobar rezultat nije mogao izostati”.

Atmosfera u dvorani je briljantna.

“Nemam riječi, dvorana je prekrasna, gotovo svaku utakmicu tu je 10 tisuća posjetitelja koji su nam bili velika podrška. Istina, to je puno drukčije navijanje od našeg ali privrženost klubu za svaku je pohvalu”.

Alba je ostavila odličan dojam u Euroligi. Svega jedna pobjeda dijelila Vas je do plasmana među osam najbolji.

“Šteta da nismo u tome uspjeli, igrali smo kod kuće protiv Maccabija i jednostavno smo izgorjeli. Prvi dio sezone smo igrali pod grčem budući da mnogi igrači nisu imali euroligaškog iskustva. Poslije je to sve bilo puno bolje, dobili smo neke jako velike suparnike i svi u klubu su bili prezadovoljni”.

Veliku ulogu u svim tim rezultatima ima i trener Saša Obradović.

“Veliki košarkaški fanatik, zahvalan sam mu na ukazanom povjerenju i šansi. On živi košarku, to je nešto nevjerojatno, kada kroči na parket on je sasvim druga osoba nego ovako privatno. Odlično smo surađivali i ne bih imao ništa protiv da to potraje i dalje”.

Ugovor s Albom ti je istekao, međutim, opcija ostanka je prisutna.

“Apsolutno, sve je bilo za pet, već smo pričali o tome, interes je obostran i vrlo je izgledan nastavak suradnje”.

Reprezentacija, završena priča.

“Jest, reprezentacija je za mene sada moja obitelj i prijatelji. Istina, nedostaju mi ta druženja, igranje u najdražem dresu, Međutim, nakon nepravde koja mi je bila nanesena, odlučio sam reći da je dosta. Principijelan sam čovjek i to je to. Hrvatskoj želim puno sreće, rađa se nova reprezentacija koju predvode rođeni pobjednici Šarić i Hezonja i vjerujem u dobar rezultat možda već i sada na Europskom prvenstvu”.

Moramo te pitati i za vrijeme provedeno u Baskiji, u Bilbao Basketu.

“To je moj drugi dom, sedam prekrasnih godina sam tamo proveo. Drago mi je da su sada pomalo izvukli iz teške situacije u koju su upali. Baskijci su jako solidaran narod, kada im je teško,  skupa su i idu prema zacrtanom cilju”.

Posebno je dojmljiv bio tvoj povratak u dvoranu ali u dresu Estudiantesa.

“Sama činjenica da sam po završetku susreta više od sat vremena dijelio autograme dosta govori. Ja sam zahvalan tim ljudima, oni su dio mene i moje obitelji i uvijek će i biti”.

Zadar.

“Sve pratim, u stalnom sam kontaktu s Ivom Ivanovom. Nadam se da će klub konačno stati na prave noge. Imamo sve infrastrukturne preduvjete za imati vrhunsku momčad i nadam se da će tako i biti. Normalno da mi je želja tu se vratiti i s igračima s kojima sam nekad igrao opet napraviti jednu lijepu priču. Vjerujte, nitko ne bi bio sretniji od mene”. 





Related Articles

Back to top button