ZadarZadne-Izdvojeno

Marjana Botić: HDZ i SDP zajedno rade na uništenju Zadra

amladiProdajom svog mandata HDZ-u, Dragan Ranj iz redova zadarskog SDP-a, unio je nemir u ionako nemirne političke vode grada Zadra. Osim incidenta koji se jučer zbio na Narodnom trgu, kada je umalo došlo do težeg fizičkog obračuna između Ante Rubeše i Perice Špike, cijela stvar se rasplamsala danas na pressici Akcije Mladih, a za očekivati je kako će svoj vrhunac dostići sutra za vrijeme sjednice Gradskog vijeća, kako je i najavio Marko Pupić Bakrač.

U svom izlaganju, Ante Rubeša, Marko Pupić Bakrač i Marjana Botiš Šešelja, oštro su napali HDZ i SDP kazavši kako je na djelu dugogodišnja koalicija ove dvije stranke. Spomenut je i ‘šef’ grada, Zdenko Zrilić koji je, prema riječima županijske vijećnice Marjane Botić, pravi šef grada.

Ante Rubeša:
– Ovo što su jučer napravile moralne nakaze, to mi je najvećanepravda u životu. Akcija Mladih je lista koja je osvojila najveći broj glasova u cijelom Zadru i to su svojim zaokruživanjem poništile ove demonske prikaze i to na najnemoralniji način. Članovi fašističke omladine i Renov vrtlar su po naredbi Ducea, potpomognuti njegovim slugom, Perom Špikom, pored imena svog člana zaokružili spodobu, Dragana Ranja, koji ni na svoje ime nije uspio prikupiti stotinjak glasova u kvartu koji broji 15 tisuća stanovnika. Njegove opaske na naš rad su smiješne jer svi znaju koliko smo se trudili unaprijediti društveni život i za svakog stanovnika  se borili u gradskoj upravi.

Što se tiče predizborne koalicije, više put sam isticao kako nikad nisam glasao za tu stranku i vjerujte mi, nikad se ne bi bih mogao vidjeti kako lijepim plakate za Milanovića ili skupljam potpise za Ivu Josipovića. Naši kandidati u šest mjesnih odbora su izašli da se dogodi neka promjena, a ne da se podrži nerad. Tako su se oni sami odlučili podržati svoj partnere za formiranje mjesnih odbora.

Na Novom Bokanjcu i Brodarici smo osvojili najviše glasova gdje i formiramo vlast. U Petrčanima su pripadnici HDZ-a rasprodali čitav teritorij mjesnog odbora i gdje je gospođa iz HNS-a odlučila podržati našeg kandidata, te u mjesnom odboru Ričina gdje dijelimo predsjedništvo s SDP-om zbog činjenice da smo imali po dva vijećnika mi i oni. Također imamo člana na Višnjiku koji je podržao člana HSP-a kojeg su htjeli mućki prevariti njihovi koalicijski partneri te se čovjek zahvalio tome, te im se zahvalio. Želimo mu puno sreće unatoč tome što dolazi iz stranke koja je u koaliciji s fašistima (HDZ, op.a.). Sveukupno smo osvojili tri i pol mjesna odbora sa ukupno 22% i trenutno smo druga stranka u gradu po osvojenim mjesnim odborima.
Što se tiče moje reakcije s Narodnog trga jučer, zbog toga se ne kajem i isto bih postupio i sutra. To je bila reakcija čovjeka koji je doznao da je pokraden – kazao je Ante Rubeša.

Marko Pupić Bakrač:

– U ovom slučaju treba razjasniti neke stvari. Ovdje se ne radi o nikakvoj koaliciji SDP-a i HDZ-a, ovdje se radi o klasičnoj kupnji vijećnika što je HDZ-ova stalna praksa posebno u Zadru. Od završetka izbora za MO Petar Špika i Dragan Ranj druguju po kafićima u Petrićima u koje inače nikad prije nisu zalazili ni pojedinačno a kamo li zajedno. Očigledna je bila namjera od samog početka. Zna se za koje poslove u HDZ-u služi Petar Špika. Čovjek je 8 godina bio vijećnik i nijednom se nije javio za riječ zasigurno njegova uloga u HDZ-u nije intelektualne naravi.

Valja podsjetiti da je Dragan Ranj potpredsjednik županijske skupštine znači najviše rangirani oporbeni vijećnik u županijskoj skupštini.On ne bi odbacio svoj položaj i dugogodišnji staž u SDP-u bezrazložno, bez nekog interesa samo zbog vlasti u M.O koji uzgred rečeno nemaju nikakve ingerencije ni funkcije osim savjetodavne.

Dok su kriminalci u politici i na vlasti pljačkat će se državna i gradska imovina, krast će se glasovi i kupovati vijećnici. Posebno je Kalmetina era plodonosna za cvjetanje kriminala ovakve vrste. Što se nas tiče nikad nećemo priznati vlast formiranu na kriminalnim a ne demokratskim osnovama. Pa tako niti ovu u M.O Brodarica.  Zbog sumnje u kupoprodaju mandata podignut ćemo kaznenu prijavu. Nadamo se da će institucije uskoro  odraditi svoj posao po ovom pitanju i po svim ostalim istragama koje su u tijeku te da će kriminalci završiti tamo gdje im je mjesto, u Remetincu na čelu sa šefom. Tamo će eventualno moći potkupljivati jedino nekog čuvara da im doturi cigare i sok – kazao je Pupić Bakrač te zaključio:
Glava kriminalne hobotnice koja stoji iza ovakih makinacija koje se inače učestalo događaju u Zadru je na Narodnom trgu br1. Suočit ćemo se na sutrašnjoj sjednici vijeća.

Marjana Botić Šešelja:

– Moral se u gradu Zadru potpuno uništio dvadesettrogodišnjom šutnjom SDP-a o HDZ-ovom ponašanju. Oni neformalno surađuju na zajedničkom uništenju grada Zadra i zato sam ponosna što sam u društvu ljudi iz Akcije Mladih. Članovi HDZ-a i SDP-a moraju biti upozoreni da su članovi privatne falange a ne dvije stranke. To nisu stranke, to su privatne zajednice pojedinaca. Kao i puno puta do sada, točke za sjednice Gradskog vijeća ne kroje se za interese građana i razvitka grada nego se kroje prema privatnim planovima. Čak se i trase željezničke pruge iz teretne luke Gaženica uz podršku izglednom nasljednika Božidara Kalmete, kroje preko Bosne i Hercegovine, a ne preko hrvatske Like. Zamislite što bi Zadar bio da Čačić nije teškom mukom pristao na trasu koja vodi preko Zadra, nego da se išlo preko Bosne i Hercegovine. Da se tako nije išlo, Zadar bi danas bio mrtav grad. Kada govorimo o Kalmeti, on je dobio bojanje tunela i izgradnju wc-a u nasljedstvo, to je jedino što je on napravio. Ne bi imao ni turizam, a hvala Kalmetinom Šefu, danas nema ni industriju.

Na novinarski upit tko je Kalmetin šef, Šešelja Botić nije odgovorila, već je samo kazala kako se zna tko je njegov šef, aludirajući tako na Zdenka Zrilića.

– Ne mogu izreći njegovo ime jer nemam odvjetnike koji bi mogli platiti tužbe koje bi taj čovjek uputio na moj račun ukoliko bih ga prozvala. Taj Kalmetin šef i interesna skupina političara koju on posjeduje, a kupljena je radnim mjestima građana ovog grada, našim gradskim novcem, svi su oni razlog zbog čega se žestoko napada Akcija Mladih. Mi ne šutimo, nego napadamo kad znamo o čemu se radi, zato se tako žestoko ide na Akciju Mladih i zato nas se napada – kazala je za kraj.





Related Articles

Back to top button