ZadarZadne-Izdvojeno

Mario Košta: sve konce ove akcije vuče Dražen Špinderk

Foto: 057info
Foto: 057info

Radnici Nauta Lamjane i jutros su naišli na zaštitarski zid koji im je po nalogu novog stečajnog upravitelja pripriječio ulazak u škver.

Kako njima tako i vlasnicima brodova koje treba spustiti u more. U toj suludoj situaciji radnici se nude kako bi završili posao, pronašli „komande” za travel lift, za koje ih je novi stečajni upravitelj Alein Khan optužio da su ga ukrali.

On je zajedno sa svojom zamjenicom Rajnom Grzunov Lonić, koju je postavio za tehničku direktoricu, u Gradu, gdje sređuju poslove na Trgovačkom sudu. Ali radnicima ni danas nema prolaza na radno mjesto s ugovorima koji im vrijede do kraja ovog mjeseca.
Khan jučer dao izvanredni otkaz Ive Baljkasa i optužio ga da je on taj koji je odredio desetoricu odabranih radnika, da bi poslije stečajni upravitelj ispravio se i rekao kako je Rajna prepisala imena. Baljakas je pred tv kamerama odgovorio kako je Khan patološki lažac koji nema pojma ni o čemu.

Stečajni upravitelj Khan potvrdio je kako je imenovao za izvršnog direktora Tina Vidova, bivšeg HDZ-ovog načelnika općine Kali koji je bio zagovornik plana o apartmanizaciji uvale vela Lamjana. No, taj je urbanistički plan srušen zahvaljujući udruzi brodara.

– Imenovao sam ga zato što je lokalni čovjek i zato što mi se stavio na raspolaganje. Ja ne znam te ljude niti s kim i za koga su ranije oni radili. Doveo sam ih da rade ono što im ja kažem, jer sam sada ja ovdje direktor, izjavio je za Zadarski list Riječanin indijskog podrijetla Alein Khan





Related Articles

Back to top button