ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Marino Čačić: Travis je u Njemačkoj; Jusuf Nurkić u Zadru do kraja sezone

nurkićKao što je bilo najavljeno, postignut je dogovor između Zadra i Cedevite o posudbi 18-godišnjeg centra Jusufa Nurkića u klub s Višnjika.

208 centimetara visoki Nurkić nije se ove sezone naigrao u Cedeviti, pogotovo otkako je njihovu momčad preuzeo Aco Petrović naslijedivši Božidara Maljkovića. Minute je upisao u tek pet ovosezonskih utakmica, uključujući i onu protiv Zadra, a najbolji je dojam ostavio protiv mađarskog Szolnokija upisavši 9 koševa za 12 minuta igre, što mu je priskrbilo 10 indeksnih poena.

Po svemu sudeći, Nurkić je došao u Zadar kako bi zaoštrio konkurenciju na centarskoj liniji jer teško je za očekivati kako jedan osamnaestogodišnjak, koji je cijelu polusezonu imao tek sporednu ulogu, može preuzeti neku značajniju ulogu u momčadi.

Ipak, na Nurkiću ostaje da nas razuvjeri – prenosi portal eZadar.hr.

romeoS druge pak strane, također prema pisanju portala eZadar, Romeo Travis koji već puna tri dana kasni na pripreme Zadra, navodno je pregovarao s Albom iz Berlina, no taj transfer nije realiziran iz razloga što bi Alba trebala platiti Zadru odštetu za Travisa, ukoliko bi ga ABA ligaš htio prodati. Vodstvo kluba, točnije Marino Čačić, kaže kako nije sigurno hoće li se kazniti najboljeg zadarskog igrača iako Travisa u Zadru nema treći dan od nastavka priprema.

– Budući je Travisu u Zadru kasnila plaća!?, njegovi agenti su praktički dogovorili sve uvjete s Albom, računajući kako ne bi trebalo biti problema oko promjene sredine. Međutim kada su u Albi shvatili kako će se Zadru u tom slučaju trebati isplatiti visoka odšteta, odustali su od transfera, te ipak produžili suradnju s Derrickom Byardom (28,201) do kraja sezone, tako da će se Travis uskoro vratiti u Zadar i staviti na raspolaganje treneru Nazoru.

Interesantan je Travisov twitt objavljen u srijedu oko ponoći “Grown men do grown things for grown men salaries“. Pametnome dosta!

Kako se moglo dogoditi da se najboljem igraču kasni s plaćanjem, pogotovo kad se zna kako su američki košarkaši osjetljivi po tom pitanju i kad se zna da Travisa u ovom trenutku želi pola Europe, ostaje pitanje za direktora i nadzorni odbor kluba. – piše eZadar.

– Travis je, koliko znamo, u Njemačkoj. Zašto je tamo, ne znamo. Kad dođe u Zadar razgovarat ćemo. To što ćemo razgovarati ne mora značiti da ćemo ga kazniti. Ukoliko iznese opravdani razlog zašto se nije pojavio u Zadru u dogovorenom roku, tek onda eventualna kazna možda dolazi u obzir. Je li Travis pregovarao s Albom ne znam – kazao je novi direktor Zadra za ZDNews.hr.

 





Related Articles

Back to top button