ZADAR SportZadne-Izdvojeno

VIDEO Marino Čačić podnio neopozivu ostavku na mjesto direktora KK Zadar

cacic22Marino Čačić više nije direktor Košarkaškog kluba Zadar. Vijest je ovo koju je neslužbeno za ZDNews.hr potvrdilo više izvora, od čega jedan iz samog Nadzornog odbora kluba. Podsjetimo, Marino Čačić izabran je na mjesto direktora kluba na sjednici Nadzornog odbora 30. studenog 2012. jednoglasnom odlukom svih članova (Ante Babić, Dario Jurin, Joško Jurin, Darko Kasap, Danijel Mikulič, Lovre Peraić i Željko Predovan). Javni natječaj za ovu funkciju nije raspisan.

Osim što se nalazi u ogromnim financijskim dubiozama, KK Zadar, uz neriješenu financijsku konstrukciju, kao što već znamo, ima i velikih problema s predstečajnom nagodbom, pa je tako sudbina kluba i dalje na rasklimanim nogama, odnosno, situacija u klubu u njegovoj osamdesetgodišnjoj povijesti nikad nije bila gora.

Čačić navijački – naivno prihvatio funkciju direktora

Odlazak mladog i ambicioznog Marina Čačića, koji je prije angažmana u KK Zadar imao siguran posao u poslovnici T-Centra na Relji, zapravo i nije neko veliko iznenađuje. Opljačkana klupska blagajna i nedostatak sposobnosti UO i NO, vjerojatno je bio samo jedan od povoda čelnika zadarskog HDZ-a koji su Čačiću tepali “prijatelju postani direktor kluba i pomozi Zadru“. Naivni Čačić, navijač kluba, potom je dao otkaz u T-Centru gdje je imao siguran posao, te je preko noći od anonimnog tehničara i operatera sa sigurnim primanjima postao direktor kluba bačenog na koljena.

HDZ-ove igrice

Međutim, u cijeloj priči bilo bi zanimljivo vidjeti da li bi se Čačiću ponudilo direktorsko mjesto da klub ne grca u problemima i dugovima. Vjerojatno ne bi, jer se kroz blisku povijest pokazalo kako je taj posao uglavnom bio rezerviran za sluge i podanike gore navedene stranke koji su klub, misleći da je njihova osobna igračka na koncu i doveli u bezizlaznu situaciju u kojoj se danas nalazi. Naime, poznato je kako dugo vremena nitko nije htio čuti za ovu funkciju, a svima kojima je ista nuđena, istu su u startu, što je i logično, odbijali.

Problema preko glave

Osim što predstečajna nagodba i dalje “šteka“, poznato je kako se čeka što će se dogoditi s istražnim radnjama koje se vode protiv Dina Perovića i Giuseppea Giergije, bivših predsjednika i direktora KK Zadar. Prema nekim izvorima, ukoliko do suđenja dođe, navodno se jedan od gore navedene dvojice “naoružao“ dokumentima koji bi za sobom mogao povući mnoge bivše klupske djelatnike, pa i gradonačelnike koji su u inkriminirajuće vrijeme, ali i za vrijeme koje nije napisano u istrazi, formalno i neformalno upravljali klubom.

Belić prvi hrabro progovorio: “Za propast kluba krivi su Vrančić i Kalmeta“

Podsjetimo, na ozbiljnije probleme, javno je prvi upozorio Nebojša Belić, u ono vrijeme (2011. godine, cijeli članak možete pročitati klikom na ovaj link) v.d. direktora kluba, koji je nakon ispadanja Zadra iz tadašnje NLB lige javno, jasno i glasno i bez imalo straha kazao kako su za propast kluba krivi Zvonimir Vrančić i Božidar Kalmeta. Nedugo nakon njegove izjave, supruga gospodina Belića ostala je bez posla na mjestu ravnateljice Dječjeg vrtića Radost.





Related Articles

Back to top button