112Zadne-Izdvojeno

Makijenko se ponizno ispričao trgovkinji pa dobio samo 14 mjeseci zatvora

Foto: Šibenik.in
Foto: Šibenik.in

Najpoznatiji bjegunac iz zadarskog zatvora, 23-godišnji Ivan Makijenko, na Općinskom sudu u Zadru osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14 mjeseci zbog razbojništva u Bakmazovoj trgovini 2013. godine.

Prije izricanja presude Makijenko se obratio sudskom vijeću za mladež kojim je predsjedala sutkinja Ana Mišlov.

– Iskreno i neizmjerno se kajem zbog djela koje sam počinio, a ujedno se i ispričavam trgovkinji kojoj sam prouzročio šok, međutim ja ju nisam odgurnuo, niti sam bilo kakvu silu prema njoj upotrijebio. Tad sam bio emocionalno nezrela osoba, a dijelom je moje nepromišljeno ponašanje bilo prouzročeno i smrću oca za kojeg sam bio vezan te činjenica da sam nešto ranije u kasinu izgubio dosta novca. Bio sam smanjeno ubrojiv pa molim sud da pri odmjeravanju kazne bude blag i uzme sve to u obzir. Ja samo tražim priliku. Znam, dobivao sam ih nekoliko ranije, ali sad sam zreliji i stariji, želim biti bolja osoba, znam da to mogu biti, a vjerujem da će me u tome podržati i moja obitelj.

Sjetimo, po uhićenju pred pravosudnim je tijelom kazao kako je netom prije oružane pljačke posjetio kasiono u koji je unio 3 tisuće kuna. Nije bila njegova noć, gubio je. Ostalo mu je tek za cigarete i slane štapiće, pa se uputio u trgovinu. Ovdje je, kaže, dobio poriv za pljačku. Tek kasnije mu je, tvrdio je, došlo u pamet što je učinio, pa se i pokajao.





Related Articles

Back to top button