ZadarZadne-Izdvojeno

Majka Darije Šimunov: Predugo nas lažu, završit ćemo na ulici!

Darija Šimunov, studentica oboljela od multipleskleroze još jednom je izigrana od strane Grada Zadra i  pročelnika za zdravstvo i socijalnu skrb, Marija Pešuta koji u više od dvije godine nije uspio pronaći stan za Dariju – tvrdi njena majka Tanja. Ovaj put stvari su otišle tako daleko da bi se obitelj Šimunov uskoro doslovno mogla naći na ulici.

– Stanje je neizdrživo, mi naprosto više ne možemo ovako živjeti. Upravo sam Dariji dala tabletu za smirenje. Onaj tko ovo ne proživi ne može znati što se nama događa. Tjeraju nas iz stana u kojem se sad nalazimo i mi naprosto nemamo gdje. Što će se dogoditi ako budemo izbačene iz stana? Ako završimo na ulici, hoće li onda netko reagirati? Možda gradonačelnik ili pročelnik Pešut?- pita se vidno potresena majka Darije, Tanja.

Spora birokracija

Pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb obitelji Šimunov više desetaka puta je obećavao riješiti stan Grada Zadra, no, do sad doslovce ništa nije učinjeno, pa tako obitelj Šimunov preživljava od svega dvije tisuće i dvjesto kuna u iznajmljenom stanu iz kojega ih svakodnevno požuruju da napuste isti.

– Strašno, nemam više riječi kojima bi opisala te prozirne laži koje slušamo godinama. Gospodin Pešut je nebrojeno puta rekao kako će stan biti riješen “za manje od mjesec dana”, tako je vjerojatno i vama rekao. Ni njemu ni gradonačelniku više ne vjerujem. Ne zato što ne želim vjerovati, nego zato što su nas puno puta izigrali i prevarili. Nas već dugo tjeraju iz stana i pitanje je dana kad ćemo završiti na asfaltu – kazala je Tanja.

S druge pak strane,  pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb, Mario Pešut kazao nam je kako se još uvijek radi na osposobljavanju stana za obitelj Šimunov. Kazao je i kako  će slučaj biti riješen za manje od mjesec dana, što bi u konačnici značilo da će obitelj Šimunov biti u stanu Grada Zadra.

– Što reći na to da lažemo, mogu samo kazati da to nije istina. Mi užurbano radimo na tome da se obitelj Šimunov useli u stan na Voštarnici u kojem trenutno živi jedan branitelj koji bi se uskoro trebao preseliti na poluotok. Čim se on preseli, obitelj Šimunov će useliti u taj stan. Predviđam da bi cijeli slučaj trebao biti riješen za manje od mjesec dana.

Mario Pešut (Foto: Zadarskilist.hr)

Već nekoliko puta u dvije godine je obitelj Šimunov trebala useliti u gradski stan, nije li tako – upitali smo Pešuta.

– Gledajte, to je posebna tema jer je socijalnog karaktera. Mogu samo reći da radimo sve što je u našoj moći da oni čim prije usele u taj stan na Voštarnici. Stan ima 55 kvadrata i mislim da će im u njemu biti dobro. Nadam se toplo da ćemo to riješiti za dvadesetak dana. Isto tako, mi ćemo platiti sve zaostatke koje je obitelj Šimunov imala do sada – kazao je za kraj Pešut.

Za kraj, Pešutovu izjavu prokomentirala je još jednom Tanja Šimunov koja je kazala kako nikom ne vjeruje dok se ne useli u stan.
– Ispričala sam vam kako i na koji način preživljavamo. Situacija je iznimno teška i gotovo je sigurno da ćemo završiti na ulici ukoliko to što gospodin Pešut govori ne bude riješeno. Naprosto mu ne vjerujem i stojim pri tome – za kraj će Šimunov.
Živi bili pa vidjeli.





Related Articles

Back to top button