Tehnologija

Luxottica i Intel predstavili pametne naočale za trening s glasovnim kontrolama

Luxottica je u suradnji s tvrtkom Intel službeno predstavila nove pametne naočale Oakley Radar Pace(najavljene još tijekom siječnja), koje su namijenjene uporabiprilikom treninga i sadrže mogućnost korištenja glasovnih komandi.

Riječ je o rezultatu suradnje Luxottice i Intela koja je započela još tijekom prosinca 2014. godine kada su dogovoreni prvi detalji o zajedničkom razvoju nosivih uređaja.

Radar Pace su tipične naočale koje pripadaju Oakley brandu uz dodatak Intelove tehnologije za glasovne komande Real Speech, personaliziranih programa za treniranje, bilježenje postignutih rezultata te trenerski program za praćenje vježbanja pri trčanju ili vožnji bicikla.

Tu je i obrada postignutih rezultata u stvarnom vremenu, komentari postignutih rezultata, prijedlozi kako bi se oni poboljšali te motivacijski poticaji za nastavak vježbanja, sve s ciljem postizanja optimalnih rezultata.

Vrijedi spomenuti i sustav koji sportašu pomaže zadržati koncentraciju na vježbu, bez da ga ometa okoliš u kojem vježba. Službena Radar Pace aplikacija za iOS i Androiduređaje preuzima podatke direktno sa senzora smještenih nanaočalama te korisnicima omogućava da dobiju informacije ootkucaju srca, vrijeme utrošeno na vježbanje, prijeđeni put i broj prijeđenih koraka.

Ni tu nije kraj funkcijama koje donose ove naočale. Tu su iBluetooth slušalice te mikrofon putem kojih se mogu primati pozivi, poslušati primljene poruke i poslušati vlastitu glazbu. Tehnologija Oakley Prizm donosi optimalnu preglednost i iskoristivost naočala pri svim svjetlosnim uvjetima. Na kraju tu je i IPX5 certifikat za otpornost nautjecaje vode.

Oakley Radar Pace je dostupan već danas putem službeneOakley.com stranice te odabranih distributera po cijeni od 439eura.





Related Articles

Back to top button