ZadarZADAR Sport

Lijepo je igrati u inozemstvu, ali igrati pred svojom publikom je nešto najljepše!

Foto: hrsport.net
Foto: hrsport.net

Nakon naporne sezone u rodnom gradu nalazi se i zadarski košarkaški internacionalac, Rok Stipčević. Iza Roka je dobra sezona u talijanskom Virtusu iz Rome, klubu koji je natjecanje u talijanskom prvenstvu završio na devetom mjestu. Tim plasmanom vodeći ljudi kluba i nisu posebno zadovoljni.

“Deveto mjesto sigurno da nije nešto rezultatski što bi nas zadovoljilo ali kad uzmemo u obzir sve probleme s kojima smo se susreli, prije svega tu mislim na brojne ozljede važnih igrača, mislim da u globalu možemo biti zadovoljni, iako je želja bila plasman u doigravanje”.

Talijanska liga, kvaliteta.

“Pričao sam s igračima koji su igrali i u Španjolskoj te Turskoj i Rusiji. Svi oni a i ja složili smo se u tom da je talijanska liga al pari i s tim ligama. Neko mjerilo trebalo bi biti da se mjere iz svih tih liga, najbolji klubovi s najboljim, zatim oni iz sredine te jasno na kraju oni i sa dna ljestvice. Prvenstvo je i više nego kvalitetno i zanimljivo, to se vidi i po ovom finalu kojem se malo tko nadao a u njemu igraju Reggio i Sassari. Gledajte, svake godine iz te lige izađe neki igrač koji kasnije kariejru nastavi u onim najjačim klubovima, CSKA, Fener, Real ili Barcelona. Mislim da to sve govori”.

Puno bolje je to izgledalo u natjecanju Eurokupa.

“Tu smo odlično igrali i velika šteta je što nismo uspjeli izboriti plasman među osam najboljih. u dvije utakmice bolji od nas bio je turski Banvit iako nas je malo dijelilo od ulaska u četvrtfinale, samo pozitivne kritike smo dobili za nastup u tom natjecanju”.

O svojim igrama Rok je rekao.

“Nakon što sam onu sezonu ranije odradio u turskom Tofasu, uoči ove prošle sam dosta vagao gdje da odem. na kraju sam se odlučio za Virtus Romu i nisam požalio, dapače, bilo mi je izvrsno. Suma sumarum, i ozljede su me zaobišle, statistički podaci  su bili zadovoljavajući iako ja uvijek želim više i bolje”.

Slijedi reprezentativno okupljanje, vidiš li sebe na tom popisu i kasnije među onim odabranim igračima koji će nastupiti na Europskom prvenstvu.

“Apsolutno da, mislim da se tome i nadam s punim pravom. Sazrio sam kao igrač, mogu pomoći, i vjerujem da će tako i biti. Igranje za reprezentaciju uvijek je nešto posebno i veselim se tome. Mislim da imamo pravu reprezentaciju koja pod vodstvom novog izbornika Perasovića može napraviti dosta toga”.

I na kraju, Zadar.

“Zadar je uvijek tu, pratio sam sve njihove utakmice a posljednju u sezoni sam i gledao na Viišnjiku”.

Povratak.

“Koliko čujem nešto pozitivno se događa u klubu. Ja sam uvijek otvoren za razgovor. Jest, lijepo je igrati u inozemstvu ali igrati pred svojom publikom u svom gradu to je nešto najljepše. Zadar zaslužuje vrhunski klub, neka nova vizija postoji i ukoliko se stvari poklope ja sam uvijek za Zadar tu”.





Related Articles

Back to top button