VijestiZADAR Sport

LIJEPA RIJEČKA PRIČA – Tko i zašto štiti rasizam u Hrvatskoj?

“Lijepa riječka priča”. Godinama pojedini sportski novinari tako tepaju riječkom projektu u koji se slio privatni kapital i koji idu prema naslovu ove sezone. Za tu priču bilo bi pogubno lijepljenje epiteta koji se vežu uz rasizam i možda baš tu leži odgovor na pitanje: Zašto je delegat jučerašnje utakmice (Rijeka – Hajduk) prešutio gnjusne rasističke ispade prema igraču Hajduka Jefferson de Jesus Santosu, od strane navijača Rijeke.

Gdje su Ivan Zvonimir Čičak i udruge za zaštitu dostojanstva?

Zašto sada šute udruge za zaštitu ljudskih prava ? Gdje je sada Zvonimir Čičak ili za njega možda Jefferson nije čovjek i nema prava jer je druge boje kože? Nakon baklji u terenu svi se dižu na zadnje noge, a nakon rasističkih ispada prema nogometašu koji je u našu zemlju došao pošteno zaraditi svoju plaću, sustav šuti. Znači li ta šutnja odobravanje?

Sugrađanin Bože Petrova prešutio evidentan rasizam

Naime, delegat utakmice, Branko Bebić iz Metkovića u 17 minuti jedini nije čuo rasističke povike. Gdje je sada predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov? Pozna li Bebića možda? Je li u pitanju sluh ili nešto drugo ?

Znakovit je i podatak kako je sudac utakmice, Dalibor Mlakar potvrdio ispred delegata Bebića da je čuo rasističke povike, a on usprkos tome zataškao u izvješću. Znači, nije se dogodilo?

Foto: Nacional





Related Articles

Back to top button