IzdvojenoZadar

Kristijan Kotlar: “Naše igralište je poslužilo samo kao jednokratni predizborni poligon za prošetavanje hadezeovaca”

Predsjednik MO Ričine, Kristijan Kotlar poslao nam je priopćenje u kojemu iznosi svoje nezadovoljstvo Gradom Zadrom kada je u pitanju dovršenje igrališta u spomenutom naselju.

Priopćenje, odnosno Kotlarovo ogorčenje prenosimo u integralnom obliku:

Poštovani,

nakon puna dva mjeseca strpljenja i razumijevanja te komunikacijom sa nadležnim upravnim odjelom u Gradu Zadru, došlo je vrijeme da i putem medija pokušamo izvršiti pritisak na nadležne iz gradske uprave da se radovi na jedinom višenamjenskom igralištu na predjelu MO Ričine završe.

Naime, nakon 26 punih godina i konačnog sređivanja imovinsko – pravnih odnosa, mještani na predjelu MO Ričine su napokon dočekali da njihov kvart dobije JEDINO višenamjensko sportsko igralište.
Unatoč tome što su radovi počeli usporedo sa početkom predizborne kampanje za protekle lokalne izbore (a svi znamo zašto vladajući tempiraju radove baš u to vrijeme), svi su mještani bili zadovoljni i sretni što se, eto, igralište počelo raditi. Sa izvođenjem radova na igralištu se počelo 19. travnja 2017. godine, vrijednost investicije iznosila 399.577,44 KN ( S PDV-om ), a rok izvođenja radova bio je 45 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, što znači da su radovi trebali biti gotovi do 4. lipnja 2017. godine.

Točno 4. lipnja 2017. je navučen asfalt i od tog dana nitko više nogom nije kročio na igralište, a u međuvremenu smo, najviše zahvaljujući kiši, otkrili velike nedostatke na samom igralištu, od kojih su neki i opasni za korisnike igrališta.

Naime, prilikom kiše, na igralištu se nakupljaju velike količine vode što uzrokuje stvaranje lokvi, umjesto da ta voda otječe u kanalice koje su postavljene na zapadnoj strani igrališta. Također postoje i dijelovi gdje nisu postavljeni rubnjaci između novog i starog igrališta, pa postoji opasnost da netko zapne od rub i padne. Naše smo primjedbe uputili prema nadležnom Upravnom odjelu u kojem ima ljudi koji zaista žele pomoći, ali ovo očito nadilazi njihovu domenu, jer još od mjeseca lipnja do dan danas i dalje nitko nije kročio nogom na igralište, što znači da se rok dovršetka radova prekoračio za više od 2 mjeseca.

Tko je odgovoran za nastalu situaciju, Grad kao naručitelj, projektant, nadzor ili izvođač, mještane MO Ričine ne zanima. Mještane MO Ričine samo zanima da se igralište što prije završi i stavi u funkciju.

Ukoliko naše igralište nije trebalo poslužiti samo kao jednokratni predizborni poligon za prošetavanje hadezeovaca u majicama “za Zadar svaki dan”, molimo Gradonačelnika da se osobno založi da se radovi na JEDINOM višenamjenskom športskom igralištu u Ričinama, sa 2 mjeseca zakašnjenja, napokon privedu kraju.
S poštovanjem,

Predsjednik MO Ričine
Kristijan Kotlar

20170615_08531620170615_084754 (2)





Related Articles

Back to top button