VijestiZadarZadne-Izdvojeno

Krila Oluje sele u Oman

akro_grupa_20090619_5Povodom zahtjeva za sporazumni raskid radnog odnosa, koji je, od strane šestorice pilota članova akrobatske grupe “Krila Oluje” podnesen 4. ožujka 2015., Ministarstvo obrane ističe kako će navedeni zahtjev riješiti nakon obavljenih razgovora, te sukladno odredbama Zakona o službi u OS RH.

Sam zahtjev, kao ni posljedična odluka o istom, ma kakva ona bila, a koja će uslijediti nakon što se obave razgovori s pilotima, neće utjecati na borbenu spremnost i sposobnosti OSRH, odnosno HRZ-a i PZO-a u segmentu obuke i treninga pilota. Naime, Eskadrila aviona raspolaže s dovoljnim brojem pilota, nastavnika letenja za provedbu svih zadaća od kojih su među ostalim i redoviti ciklus obuke hrvatskih kadeta koji se osposobljavaju za vojne pilote te program školovanja pilota iz Sultanata Oman.

Glavni stožer OS RH ističe kako je riječ o pilotima koji su u brojnim nastupima u zemlji i svijetu prezentirali i OS RH ali i Republiku Hrvatsku u cjelini. Međutim, očito su se odlučili za višestruko bolju ponudu, kojoj OSRH, na žalost, ne mogu parirati.

Upravo i ta ponuda, potvrđuje kvalitetu obuke koju provode OSRH u području zrakoplovstva, a koja je prepoznata ne samo u Republici Hrvatskoj, već i u svijetu.





Related Articles

Back to top button