ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Košarkaši Zadra za sad prekinuli štrajk

Košarkaši Zadra večeras su prekinuli štrajk, te odradili prvi kolektivni trening nakon nedjelje, kada su odlučili iskazati nezadovoljstvo zbog višemjesečnih dugovanja i neispunjenih obećanja da će ona biti riješena. Ive Ivanov, kapetan momčadi, po izlasku iz dvorane, obrazložio je odluku igrača.

– Obećano nam je da će sutra biti uplata jedne plaće. Ako tako bude, nastavljamo normalno trenirati. Rok za isplatu druge plaće je sljedeću srijedu i nadam se da će na kraju sve dobro završiti.

Koliko je ova situacija utjecala na momčad?

– Sigurno dosta. Nismo napravili tri-četiri treninga koji su bili predviđeni. Žao nam je zbog toga, ali nismo imali drugog izbora. Sada želimo ostaviti ovo iza sebe i što bolje se pripremiti za početak ABA lige – kazao je Ivanov.

Kapetan je potvrdio da je, uz sedmoricu koji su bili u štrajku, njega, Delaša, Batura, Olivarija, Ramljaka, Šanga i Smolića, podršku momčadi izrazio i reprezentativac Goran Vrbanc, koji će priključiti po završetku kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Ako sve bude u redu, Zadrani će sljedeću pripremnu utakmicu odigrati u petak protiv Heliosa u Domžalama.





Related Articles

Back to top button