Tehnologija

Konzola na Androidu dobila milijune na Kickstarteru

Ouya, startup koji stoji iza projekta igraće konzole pogonjene Googleovim operativnim sustavom, podržalo je biše od 63 tisuće ljudi.

Da će kampanja na Kickstarteru imati sretan završetak vidjelo se već prvog dana, kada je prikupljeno rekordnih 2,6 milijuna dolara (gotovo 15 milijuna kuna). Prvi milijun pao je za tek nešto više od osam sati.

Šefica Ouye Julie Uhrman u masovnoj podršci vidi potvrdu svoje teze kako igraće konzole nisu za otpis, već treba promijeniti poslovni model na kojem sada počivaju.

Osim desetaka tisuća Kickstartera, njeno mišljenje dijele i face kao što su Jay Adelson (osnivač Digga), Marcus ‘Notch’ Persson (iz Mojanga, tvrtke koja je napravila Minecraft), Robert Bowling (Human Element studio Robotoki), Hosain Rahman (osnivač Jawbonea), Joe Greenstein (osnivač Flixstera) i Ed Fries (bivši dopredsjednik Microsofta).

Ouya od razvojnih programera traži bar neki oblik besplatne igre za sva izdanja. Sklopili su sporazum s tvrtkom OnLive, kako bi na novu platformu postavili stotine igara na zahtjev, a udružili su snage i s izdavačima kao što su Namco Bandai i Square Enix te drugim tvrtkama koje se bave zabavom (Vevo, iHeartRadio, Plex i XMBC).

Uhrman, prenosi Venture Beat, kaže da je kampanja na Kickstarteru za nju bilo nevjerojatno dirljivo iskustvo te daje velika stvar vidjeti ljude kako staju iza tvoje ideje.

Nije objavljen točan broj konzola prodanih tijekom kampanja, no procjene govore o više od 60 tisuća primjeraka. Uređaj, velik otprilike kao i Rubikova kocka, može podržati do četiri kontrolera (svaki s touch padom), a korisnici ga mogu samostalno nadograđivati.

Na tržištu bi se trebao pojaviti u ožujku 2013. godine.





Related Articles

Back to top button