ZadarZadne-Izdvojeno

Kolumna Marka Pupića Bakrača: BAL VAMPIRA

Marko Pupić Bakrač
Marko Pupić Bakrač

Za sebe osobno držim da sam veliki Hrvat i katolik. Naime visok sam 190 cm i težak preko 100 kilograma. Nema mnogo Hrvata veću figuru od mene. Recimo Joso Nekić i Božidar Kalmeta zasigurno nemaju.

Ne znam koje bi druge parametre u izražavanju veličina ove vrste primijenio osim egzaktnih, mjernih. Zato HDZ zna .Doduše oni su nedokučivi ikome osim njima samima . Tako je Karamarko dok je vodio Mesićevu kampanju , govorio za Tuđmana da je boljševik i totalitarista, hapsio Gotovinu bio izdajnik hrvatskih interesa. Danas kao predsjednik HDZ-a je onaj kojem se klanjaju , veliki Hrvat koji će spasiti Hrvatsku od boljševika , zaštitnik Tuđmanovog lika i djela.

U nekim davnim vremenima znalo se da su za pisanje karakteristika zaduženi komesari a znali su se i kriteriji po kojima se karakteriziranje vrši. Sada nekad revni partijaš koji je u Tankerkomercu 1990. godine dan prije Velike gospe skidao Hrvatsku zastavu sa vrha dizalice uzima sebi za pravo da izigrava komesara po nekim samo njemu znanim kriterijima.
Nije meritum stvari što su članice zbora gimnazije Vladimir Nazor dignute sa nastave radi zloupotrebe u političke svrhe. Problem je što nekim antihrvatima smeta što su one pjevale Hrvatsku himnu !? Tko se tu ima što buniti u koje svrhe se iskorištava i kako se indoktrinira mladež kad je sve to u hrvatskom interesu. Prijeko je potrebno da se u ime partije na svim odgovornim mjestima u prosvjeti i predškolskom odgoju od čistačice do ravnatelja postavi podoban partijski kadar koji će odgajati mladež u hrvatskom i katoličkom duhu. To što je poimanje hrvatstva i katoličanstva u njihovoj režiji potpuno nakaradno za sve nas ostale sasvim je nebitno.

Da bi bio katolik bitno je da pjevaš u crkvenom zboru na primjer u Arbanasima, čitaš poslanice za oltarom, sjediš u prvom redu crkve. Za biti Hrvatina potrebno je čak i manje . Dovoljno je da si član HDZ-a. Ostali su boljševici, talibani, teroristi, antihrvati prema prilici i potrebi.

Vjera je prvenstveno ljubav a prava ljubav je strpljiva, samozatajna, obzirna. Način života a ne marketing. Što znači biti Hrvat ? Ništa posebno. Osim posjedovanja državljanstva možda bi bilo dobro biti čovjek. Tih vrlina oni nemaju ni u tragovima. Upravo oprečno hrvatstvo i katoličanstvo pretvoreno je u najmoćniju krinku pod kojom ordiniraju krvopije koje su isisale životnu energiju narodu. Ti paraziti ogrezli u pljački, laži,opačinama učestalo organiziraju balove vampira poput onoga na Plovaniji kako bi širili svoje opsjenarstvo. Mladež je vrlo bitan dio tih obreda jer njih treba inficirati vampirskim virusom kako vrsta krvopija ne bi izumrla. U svemu tome pomaže im nečinjenje i inertnost okoline , posebno onih koji tvrde da vrag nije tako crn. E pa crn je, itekako crn,crnji ne može biti.





Related Articles

Back to top button