KulturaZadarZadne-Izdvojeno

Klapa Kožino osvojila Posuški stećak

klapa8Klapa Kožino iz Kožina osvojila je prvo mjesto i nagradu Posuški stećak na sinoć održanoj večeri muških klapa prvog Festivala klapske pisme Posušje 2014.

Nagradu im je uručio posuški načelnik Branko Bago.

Ova klapa osvojila je i nagradu Bura po izboru publike, koju im je uručio predsjednik Vlade Županije zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić.

Drugo mjesto po izboru žirija osvojila je klapa SV. Nikola iz Metkovića, a čast da im uruči nagradu pripala je hrvatskom ambasadoru u Bosni i Hercegovini Ivanu del Vekiju.

Klapa Trebižat iz Trebižata osvojila je treću nagradu žirija koju im je uručio Nikša Šimić, predstavnik zlatnog sponzora Festivala HT Eroneta.

“Jako smo sretni zbog nagrade a posebno jer smo prvi osvojili Posuški stećak. I to je posebna dragocjenost. Nakon Omiša tu smo u Posušju i više smo nego ugodno iznenađeni organizacijom Festivala. Želimo puna uspjeha svima koji su radili na ovom projektu kako bi ustrajali i idućih godina”, kazali su članovi pobjedničke klape.

Cijeli program pred više od 1000 posjetitelja uspješno je vodio voditeljski par Gabrijela Bešlić i Dragan Soldo. A u revijalnom dijelu programa, dok je žiri u sastavu Željka Andrić, Jure Šaban Stanić, Živko Ključe i Željko Vlaho donosio odluke, nastupila je klapa Hrvoje iz Mostara.

Klape koje su osvojile prva tri mjesta žirija dobile su osim nagrada i priznanja i novčane nagrade: prvo mjesto 1.500,00 KM, drugo 1.000.00 KM a treće mjesto 500.00 KM.

Večeras se na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju s početkom u 20.30 sati takmiče ženske i mješovite klape, najavili su organizatori.

Autor: Nezavisne.com





Related Articles

Back to top button