ZADAR SportZadne-Izdvojeno

KK Zadar od pretvorbe do danas nagomilao gubitak od 10 milijuna kuna

VID_2019[1]Nakon osnivačke skupštine sportskog dioničkog društva Košarkaškog kluba Zadar Uprava je 29. kolovoza sazvala glavnu skupštinu.

Dioničari su pozvani u SC Višnjik tog dana u 13 sati kako bi čuli izvještaja uprave o poslovanju u 2012. godini, kao i za 2013. godinu.

Obzirom da je Grad Zadar većinski vlasnik KK Zadar, tzv mali dioničari ne mogu ne prihvatiti odluke kojom je klub u prethodne dvije godine imao gubitak od 10 milijuna kuna.

U 2012. godini, kada je KK Zadar svega dva mjeseca bio dioničko društvo, klub je zabilježio minus u poslovanju od 1 030 808 kuna, dok je gubitak za prošlu godinu 9 001 787 milijuna kuna.

Za jedan i drugi iznos skupštini dioničara predlaže se da taj gubitak prenesu u iduće razdoblje te da se pokrije kada društvo bude poslovalo s dobiti. A KK Zadar je tek u procesu predstečajne nagodbe, koji je, prema tumačenju jednog člana Nadzornog odbora, upravo i raščistio tu financijsku situaciju i dugovanja iz prošlih vremena. No, prošlogodišnja sezona očito je bilo preskupa.

Revizija Štokov će, predloženo je dioničarima, pomno pregledati poslovanje kluba u 2013. godini i donijeti izvještaj sa svojim nalazom koji bi se trebao naći na idućoj skupštini.

Na ovoj će se potvrditi saziv Nadzornog odbora na mandat od četiri godine.

U NO se biraju stari, novi članovi Darko Kasap iz Zadra, Dario Jurin iz Petrčana, Željko Predovan iz Zadra, Luka Kolanović iz Mrljana koji je u ime Tankerske plovide, Dario Nakić iz Zadra koji prdstavlja Grad Zadar, kao i Lovre Peraić i Tomislav Čukelj.

U odnosu na osnivačku skupštinu u NO KK Zadar više nema Ante Babića, koji je kao i Joško Jurin iz Tankerske  podnio ostavku, te Danijela Mikulića.

Objašnjenja Borisa Skroče

Direktor kluba Boris Skroće pojasnio nam je kako je lani skupština preskočene zbog predstečajnog procesa, a nije se niti vremenski poklapalo završeno preoblikovanje kluba u sportsko dioničko društvo s financijskom 2012 godinom U svakom slučaju troškovi se racionaliziraju bez obzira na iskazan gubitak u prošloj godini. On se dijelom odnosi na troškove iz predstečajne nagodbe. Čim se ona objavi ako sudsko rješenje na službenim stranicama Fine ići će se u rasknjiženje tog dijela gubitka, kazao nam je Skroće, koji pak nije mogao napamet reći koliki dug otpada na troškove predstečajne nagodbe.Prestali dio gubitka pokriva dvije košarkaške sezone: 2012/2013 i 2013/2014 godinu. I to će u financijskom izvještaju trebati uskladiti s poreznom upravom, ističe Skroće.





Related Articles

Back to top button