ZadarZadne-Izdvojeno

BAHATI DŽINGIS-KAN: Većina radnika imućna i ne treba im tih 2 – 3 tisuće kuna

VID_2816

U Nauta Lamjani ponovno problemi. Šestero radnika dobilo je otkaze, a ostalih 30-tak se solidariziralo i nije htjelo raditi.

Stečajni upravitelj Alein Khan to nam je potvrdio, te rekao da je riječ o četvero čuvara i dvije službenice. Također je rekao da je jutros mislio pozvati ostala 33 proizvodna radnika, ali da zbog njihove reakcije to neće učiniti, već da će pozvati njih 15 ili 20.

A ovi neka se vrate svojim apartmanima, maslinama i tako dalje, oni su svi manje-više imućni i oni se jednostavno ponašaju kako se jedan radnik ne bi smio ponašati – poručio je Khan.

Na pitanje je li ipak malo pretjerano reći da su radnici Nauta Lamjane imućni Khan je rekao da relativno jesu. Ne kažem da su baš bogataši, ali da svi oni imaju kući koji apartman i poljoprivredu te da nisu toliko potrebiti za tih 2.000 – 3.000 kuna – dodao je Khan.

Sindikalni povjerenik Mario Košta koji je odmah po dolasku stečajnog upravitelja Khana dobio otkaz potvrdio nam je da jutros radnici nisu radili zbog toga što za šestero radnika nisu produljeni ugovori o radu. Ja sam izvan škvera, vodim pravnu bitku i ništa ne uvjetujem ljudima. Rekao sam im da rade po svojoj savjesti. A oni su očito svjesni da će sljedeći tjedan biti još 5 ljudi manje i tako dalje, te da će Khan ostvariti ono što je naumio, a to je likvidacija firme od 1.lipnja – rekao je Košta.





Related Articles

Back to top button