ZadarZadne-Izdvojeno

Khan ima idealan plan

nauta_lamjana_1396971119Nakon što je DORH odbio prenijeti koncesiju pomorskoga dobra Nauta Lamjane na tvrtku M-inženjering, stečajni upravitelj Alain Khan izišao je u javnost sa novim planom za kojega tvrdi da bi idealno riješio sve probleme i radnika i vjerovnika.

Stečajni upravitelj Alain Khan osmislio je neslužbenu verziju plana kojim bi se spasila Nauta Lamjana. Tim planom kojega bi trebala potvrditi Skupština najveći vjerovnici Jupiter Adria i Marina Preko otkupili bi potraživanja svih vjerovnika, radnka i države, te manjih vjerovnika, a Jupiter i Marina Preko bi svoja potraživanja pretvorili u vlasniče udjele i tako bi Nauta Lamjana izišla iz Stečajnoga postupka – rekao nam je Khan. 

Ja ne znam da li postoji bolje rješenje od ovoga. Pa, da, moralo bi se odustati od tužbe protiv Erste banke i Marine Preko, jer mi ništa s njome ne dobivamo, a ovim stečajnim planom dobivamo sve. Plaćamo sve što smo dužni, a jedino ne bi bili plaćeni vlasnici koji bi svoja potraživanja pretvorili u nove udjele. Na taj način bi se sve idealno riješilo, vjerovnici bi se namirili, koncesija održava, nastavila djelatnost brodogradilišta, a nekada u budućnosti možda bi se kroz izmjene prostornoga plana bi se na tom prostoru osmislili neki novi sadržaji – rekao je Khan.

S druge strane predstavnik, 20-ak radnika koji trenutačno rade u Nata Lamjani, sindikalni povjerenik Mario Košta, ističe kako je riječ o planu kojega je stečajni upravitelj Khan osmislio zajedno s većinski vjerovnicima te da će ustrajati u sporu sa Erste bankom:

Ma taj plan je očito koordiniran s Erste bankom i bivšim većinskim vlasnicima. Gospodin Khan bi trebao objasniti što je radio 3. srpnja u Orašcu kod Dubrovnika gdje je sjedište Jupiter Adrije i predsjednika Jupitera Josipa Leke. Vrlo je znakovito da se traži povlačenje tužbe. Stečajni upravitelj Khan sada se potpuno razotkrio, on radi za bivše vlasnike i Erste banku, jer je to zapravo njihov plan. Očito se boje da će izgubiti spor, a mi se nemamo čega bojati – istaknuo je Košta.

Puno jasnija slika o budućnosti Nauta Lamjane vidjet će se nakon 29.kolovoza kada će se održati ročište u sporu protiv Erste banke vrijedno 56 milijuna kuna. Inače, obveze vjerovnika iznose oko 71 milijun kuna.





Related Articles

Back to top button