ZadarZadne-Izdvojeno

“Katica Pupić Bakrač je moja dobrotvorka, duša je od žene”

Foto: Voxportal
Foto: Voxportal

Teško bolesna Darija Šimunov kaže da je direktorica Zračne luke Zadar dio bonusa uplaćivala potrebitima. Njoj već 2 godine svaki mjesec na račun uplaćuje 1500 kn

Kad sam ležala nepokretna u krevetu i kad moja majka i ja nismo imale od čega živjeti, nazvala nas je Katica Pupić Bakrač i rekla da nam želi novčano pomagati. U to vrijeme samo smo na kremu Becutan trošili polovicu mamine invalidske mirovine, govori nam Darija Šimunov (28).

Njoj su 2006. dijagnosticirali ubod krpelja, a poslije joj rekli da je oboljela od multiple skleroze.

– Pala sam i ozlijedila kralježnicu. Krvarila sam i trpjela bolove, a operirali su me devet mjeseci prekasno. Liječnica je priznala pogrešku, ali što ja imam od toga. Osjećam sve, ali mi je motorika jako, jako loša – kaže Darija, o kojoj se brine teško bolesna majka Tanja.

Za rođendan joj poklonila buket cvijeća i 2000 kuna

Otkad im se prije dvije godine javila direktorica Zračne luke Zadar, na njihov račun svakog mjeseca uplaćuje 1500 kuna. Za rođendan u svibnju Dariji je poklonila buket cvijeća i 2000 kuna.

– Za  Božić nam je došla s paketom hrane i potrepština koji nam je potrajao do Uskrsa! Ona je puno više od dobročinitelja, ona je topla, fina, uljudna i uglađena žena. Mama i ja smo same na svijetu, a ona često dođe u posjet, sjedne i razgovara sa mnom tako da se osjećam dijelom svijeta i normalnih ljudskih odnosa – oduševljeno o Katici priča Darija te ističe kako joj uvijek dolazi u posjet privatnim autom, u svoje slobodno vrijeme.

“Rekla mi je da će mi platiti kompletno liječenje”

– Nazove me iz Međugorja i kaže mi da moli za mene. Sama je pronašla liječnicu koja mi možda može pomoći i organizirala da isprobam elektrogenerator od kojega sam nakon toliko vremena osjetila noge. Rekla mi je platiti kompletno liječenje i kupiti mi osobni elektrogenerator koji stoji 800 eura – kaže Darija te naglašava da Katica pomaže i drugima.

– Poznajem još dvije djevojke oboljele od multiple skleroze kojima pomaže. Ona ne zna da sam zvala novinare jer je uvijek bila protiv toga. Njoj je samo bitno da pomoć stigne u prave ruke – ističe Darija, koja misli da je njezina dobrotvorka žrtveno janje.

– Novac koji je nama uplaćivala dio je tog bonusa koji joj spočitavaju, a znamo da ga je nosila i drugima – kaže.

Katica Pupić Bakrač vratila se s porodiljnog na posao niti mjesec dana nakon što je rodila 2010. jer je trebalo dogovoriti letove za turističku sezonu. Skupština na kojoj se očekuje njezina smjena zakazana je za pet dana.





Related Articles

Back to top button