ZadarZadne-Izdvojeno

Karamarko prvi na listi u 9. izbornoj jedinici

karamarkoPredsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na predstojećim  parlamentarnim izborima gotovo sigurno će se kandidirati u devetoj izbornoj jedinici. Ovu odluku još uvijek nije službeno prihvatilo vodstvo  stranke, ali je ona praktički usuglašena u samom vrhu HDZ-a. Karamarko će dakle biti prvi na listi HDZ-a u jedinici koja obuhvaća Zadarsku,  Šibensko-kninsku i sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije, a u kojoj  je HDZ uvijek jako dobro prolazio. Karamarko je s ovim područjem povezan i činjenicom da je rođen u Zadru, te da je veći dio djetinjstva proveo u mjestu Kruševo kod Obrovca gdje je i pohađao osnovnu školu.

Na prošlim parlamentarnim izborima Karamarko je bio prvi na listi  HDZ-a u 3. izbornoj jedinici (Varaždin, Međimurje) gdje je ta stranka osvojila samo tri saborska mandata.

Također se neslužbeno može doznati iz krugova koji poznaju stanje u  HDZ-u da se razmatra mogućnost da najjači HDZ-ovac iz Zadarske  županije Božidar Kalmeta uopće ne bude na izbornoj listi. On je nedavno na sjednici Predsjedništva HDZ-a imenovan za koordinatora HDZ-a  u devetoj izbornoj jedinici, ali je iz vrha HDZ-a više puta rečeno da to ne  znači da će ta osoba biti i na prvom mjestu stranačke, odnosno koalicijske liste. Protiv Kalmete se vodi postupak u vezi malverzacija u Hrvatskim autocestama gdje je jedan od osumnjičenih i Zdravko Livaković, jedan od njegovih najbližih suradnika. U stranci se također navodno razmatra mogućnost da bi Kalmeta u slučaju pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima otišao u diplomaciju.





Related Articles

Back to top button