VijestiZadarZadne-Izdvojeno

KARAMARKO ‘Čist sam, a i Kalmeta je nevin – dok mu se ne dokaže suprotno’

Tomislav Karamarko i Božidar Kalmeta (Foto: TV Vox)
Tomislav Karamarko i Božidar Kalmeta (Foto: TV Vox)

Vladajući, poručuje, vlastitu nesposobnost i katastrofalno stanje u državi prikrivaju napadom na HDZ

U intervjuu za večerašnji RTL Danas predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odgovorio je na optužbe koje na njegov račun sipaju dužnosnici SDP-a.

Tvrdi: Čist sam, a i Kalmeta je nevin – dok mu se ne dokaže suprotno. Vladajući, poručuje, vlastitu nesposobnost i katastrofalno stanje u državi prikrivaju napadom na HDZ, objavio je na svojim web stranicama RTL.

Podsjetimo, SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin pozvao je jučer u Zadru zadarskog gradonačelnika i bivšeg ministra prometa Božidara Kalmetu da podnese ostavku zbog slučaja korupcije u Hrvatskim autocestama (HAC), a ministar Željko Jovanović oštro je napao HDZ i njegova čelnika Tomislava Karamarka.

“Poručio bih Tomislavu Karamarku, koji je u to vrijeme bio šef tajnih službi, kako izgleda da je on štitio pljačkaše da ne budu otkriveni, a ne građane Hrvatske da ne budu opljačkani. I dalje tvrdi da on ništa ne zna, da ništa nije vidio, da ništa nije čuo. To tvrdi i Božidar Kalmeta, to tvrdi i Nadan Vidošević. Pa bih svoj trojici, pošto slabo vide, ne čuju, poručio da napuste svoje fotelje i neka zajedno igraju kviz ‘Tko zna manje'”, rekao je Jovanović na stranačkoj konvenciji zadarskog SDP-a.

Grbin je zadarskog gradonačelnika pozvao da zbog tih afera podnese ostavku i da se ostavi bavljenja politikom. “Zbog toga što je bio na čelu jedne ovakve korupcijske hobotnice, ako ima imalo morala, trebao bi ponuditi ostavku i trebao bi se ostaviti bavljenja politikom”, rekao je Grbin.

U okviru istrage o izvlačenju novca iz Hrvatskih autocesta (HAC) šestorici osumnjičenih, među kojima dvojici bivših državnih tajnika HDZ-ovog ministra Božidara Kalmete – Zdravku Livakoviću i Milivoju Mikuliću, određen je jednomjesečni zatvor. Svi su osumnjičeni za udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabu položaja i ovlasti te primanje i davanje mita.





Related Articles

Back to top button