ZadarZadne-Izdvojeno

Kalmeta zbog privatne tužbe otputovao u Zagreb s vozačem i vozilom Grada!!!

Božidar Kalmeta
Božidar Kalmeta

Božidar Kalmeta, gradonačelnik Zadra otputovao je u ranim jutarnjim satima u utorak 8. travnja 2014. u Zagreb, kako bi, kao što se već zna, prisustvovao zakazanom ročištu radi privatne tužbe (Kalmeta je Stanića tužio kao privatna osoba!) koju je radi navodne klevete podigao protiv zviždača i predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata Mijata Stanića.

Međutim, kako doznajemo, Kalmeta je, vjerovali ili ne, za svoj privatni put u Zagreb angažirao  službenog vozača Grada Zadra. No, priči tu nije kraj. Iako se Kalmeta osobno može pohvaliti pozamašnim voznim parkom, ipak je odlučio uzeti službeno vozilo Grada Zadra! Tako su se Kalmeta kao prvi zaposlenik Grada Zadra, i vozač, u ranim jutarnjim satima zaputili sa službenim vozilom Grada put Zagreba.

Inače, radi se o automobilu Volkswagen Passat 2,0 TDI DSG 4 kojega je 2013., netom prije lokalnih izbora, što je u to vrijeme radi ogromne rastrošnosti (automobil je uzet preko Impuls Leasinga i plaćen je 340 tisuća kuna!) naišlo na veliku osudu javnosti. Naime, isti automobil kupio je preko gore spomenute tvrtke Zvonimir Vrančić, tadašnji gradonačelnik, a danas zamjenik gradonačelnika.

Goebbelsove metode

A da naša priča itekako drži vodu potvrđuje i činjenica kako nam iz Grada Zadra nisu htjeli potvrditi istinitost ove priče, ali je nisu ni demantirali. Iako smo u više navrata pokušali doći do odgovora zašto je gradonačelnik Zadra koristio službeno vozilo Grada Zadra i vozača radi svojih osobnih hirova, nismo uspjeli doći do odgovora. A do odgovora nismo uspjeli doći iz razloga što glasnogovornica Božidara Kalmete, Marina Mihovilović Pajkin očito ne zna komunicirati s novinarima i koristi se neprofesionalnim i prizemnim metodama. (Inače, Kalmeta je za Mihovilović Pajkin osobno namjestio natječaj, o čemu je ZDNews.hr detaljno izvještavao). Naime, u više navrata pokušala je što telefonski, što na druge načine, zaustaviti objavu ovog članka koji je dva dana bio u pripremi. To joj, kao što se i vidi iz priloženog, nije pošlo za rukom.

Nakon našeg prvog razgovora s Mihovilović Pajkin i gore postavljenog pitanja, ista nam je odgovorila kako će provjeriti taj podatak i javiti nam do kraja dana o čemu se radi. Do kraja dana odgovor nije stigao, pa smo je nazvali dan kasnije. Međutim, glasnogovornica Kalmete nije se javljala sve do 14 sati, da bi nam se javila nakon tko zna kojeg pokušaja i odgovorila kako nema službenog komentara na naš upit!? Na naše inzistiranje na odgovoru je li Božidar Kalmeta sa službenim vozilom Grada Zadra i službenim vozačem privatno otišao u Zagreb, Mihovilović Pajkin počela je histerizirati na telefon te nas je nekoliko puta upitala ‘je li to sve što me imate pitati, imate li dodatnih pitanja?’. Nakon što smo joj nekoliko puta ponovili kako nemamo dodatnih pitanja i kako je to jedino pitanje koje imamo, poklopila je slušalicu te nam se do zaključka ovog članka više nije javljala.

Zanimljiv je i podatak kako Mihovilović Pajkin ni u jednom trenutku nije kazala kao je Kalmeta bio na službenom putovanju u Zagrebu, što je vjerojatno i točno.

Javnost zaslužuje odgovore zašto se razbacujete s novcima građana Zadra

Redakciji portala ZDNews.hr zato je potvrđeno kako je gradonačelnik Zadra koristio službeni Passat za  privatni put u Zagreb. Potvrđeno nam je i kako je s Kalmetom bio njegov vozač kojega također plaćaju građani grada Zadra. Također nam je potvrđeno kako je isto vozilo registarskih oznaka ZD-168 HG  u Zagrebu boravilo vrlo kratko te je isto u Zadru viđeno već oko 14 sati.

Muk iz Gradske uprave

Iz Gradske uprave nisu htjeli odgovoriti ni na pitanje je li gradonačelnik uzeo slobodan dan, bolovanje ili nešto treće. Točnije, cijela priča oko nespretnog odlaska u Zagreb na račun građana Zadra, očito nije dobro isplanirana.

Zašto se gradonačelnik odlučio na ovakav neprofesionalan potez koji je u konačnici sve građane Zadra koštao (ne zna se koliko u kunama, ali zasigurno nije malo), nije nam poznato. Tako je i više nego očito kako Kalmetu, koji se posljednjih mjeseci distancirao od javnosti i nije previše briga za Zadar i njegove građane. Iako je u kampanji uoči lokalnih izbora koristio slogan ‘za Zadar ja dao bih sve’.





Related Articles

Back to top button